Élet-Stílus

Sosincs késő: 100 éves kor felett házasodott össze a szerelmespár

Úgy tartják, ők a világ legidősebb házaspárja.

Ifjú párnak már kevésbé lehetne nevezni, de boldognak annál inkább azt a két embert, akik 100 éves koruk után döntöttek úgy, hogy isten színe előtt is egybekötik életüket.

Marjorie Fiterman és Bernie Littman május 19-én tartották az esküvőjüket Philadelphiában, de ismeretségük közel tíz éves távlatra tekint vissza, míg élethosszuk ennek is a tízszeresére. A 102 éves feleség korábban is volt házas, csakúgy, mint újdonsült férje, a nála két évvel fiatalabb – azonban így is egy kerek évszázadot megélt – Bernie Littman. A férfi 65 évnyi házasság után özvegyült meg 2012-ben, és második feleségével egy nyugdíjas közösségben találkoztak. A pár között azonnal szerelem lobbant, viszont a házasság eszükbe sem jutott, mígnem a nő elesett és eltörte a lábát, ami megrázta őket. Littman unokáját, a 39 éves Sarah Sichermant idézi a Daily Mail, miszerint

volt egy olyan pillanat, amikor azt mondták, »nem akarok nélküled élni«, és így jött, hogy »miért nem házasodunk össze?«

Az unoka szerint az egész a pillanat hevében történt, és először azt hitték, csak viccelnek, de végül nagypapája és Marjorie Fiterman megtett minden szükséges lépést, hogy hivatalosan is házastársakká válhassanak – például személyi igazolványt csináltattak maguknak, hiszen már mindkettőjüknek lejártak az okmányaik.

Sarah Sicherman elmesélte, hogy mérnöki állásából nyugdíjazott nagyapja mindig éberen tartotta az elméjét, egészen nyolcvanéves koráig aktív maradt és teniszmeccsekre is eljárt. Az unoka szerint Marjorie Fiterman pedig egy nagyon művelt és kifinomult nő, aki sokat utazott, miután első férje a hadseregben szolgált. A korábban tanárként dolgozó nőnek azonban nem született gyermeke, így szimbolikusan Littman két gyermekére, négy unokájára és kilenc dédunokájára tekint sajátjaként.

A család felvette a kapcsolatot a Guinness Rekordok Könyvének összeállítóival, mert a pár együttes életkora 202 év, így feltehetőleg ők a legidősebb élő házaspár a földön.

Egyszerűen csak boldogok és élvezik az együtt töltött időt

– zárta az unoka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik