Élet-Stílus

Miért is nem jártunk mi annak idején? – tette fel a kérdést Geszti Péter Rábaközi Andreának 14 évvel megismerkedésük után

Szajki Bálint / 24.hu és Olajos Piroska
Szajki Bálint / 24.hu és Olajos Piroska
A manöken válaszát is elárulta.

Geszti Péter videósorozatban idézi fel élete meghatározó pillanatait, eddig soha nem publikált fotók segítségével. A legutóbbi részben egy 1993-as klipforgatásról nosztalgiázott. A Rapülők Áj láv jú című dalához készítettek filmet, amiben Rábaközi Andrea, a nyolcvanas évek ismert modellje szerepelt, és emiatt több koncerten is csatlakozott a rapegyütteshez a színpadon.

Egy táncjelenet egy koncertről. Előttem Rába, vagyis Rábaközi Andrea, a világ legszebb nője volt akkoriban számunkra Hencidától Boncidáig, vagyis ameddig mi akkor elláttunk. Az ember ránézett, és azt érezte, hogy minden nap egy divatbemutató, és hogy a világ az ő kifutója. Ebben az ikonikussá vált ruciban lépett fel a Rapülők búcsúkoncertjén, ez a kis koktélruha volt, ami hirtelen a keze ügyébe került azon a reggelen, amikor a Rapülők első videóklipjét forgattuk

– elevenítette fel Geszti. Mint elmondta, annak idején mindenféle elképzelés nélkül érkeztek meg az üres stúdióba, még azt is csak ott döntötték el, melyik dalhoz készítsenek aznap videoklipet.

Mivel csak a vicces ruháink voltak nálunk, meg papírlapok és filctollak, Kapitány Iván (rendező, operatőr és producer – a szerk.) gyorsan úgy döntött, hogy kéne a három balfék mellé egy nézhető homo sapiens is. Gyorsan felhívta tehát Rábát, akivel előző nap együtt forgatott valamit, hogy ugorjon már be egy taxiba, aztán hozzon valami textilt, meglátjuk, mi lesz az egészből. A stúdióban tartózkodott még egy létra és a kutyám, ami és aki ott volt, azt beleforgattuk a klipbe. Hát, ennyit a tudatos tervezésről!

Geszti Péter elmondta, a Rapülők megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett 2017-es koncertre ismét elhívták Rábaközit, ugyanis a ráadásdal az Áj láv jú volt. A főpróbán történtekről az előadóművész így mesélt:

Ekkor hirtelen belém vágott egy megkésett kérdés, ahogy ránéztem Andira, aki akkor is bomba formában volt. »Te Rába!«, kérdeztem tőle, »Miért is nem jártunk mi annak idején?« Mire rám nevetett és kis pimasz grimaszt vágva csak annyit mondott: »Mert nem jöttem be neked, baszd meg!« Nagyon kellett röhögnöm. Végigfutott az agyamon, hogy azért ez nem teljesen így volt, mert azért meg-megtetszett nekem ő annak idején, csak vagy nagyon gazdag pasival járt, vagy nagyon széles vállúval. Így aztán jobbnak láttam anno nem kapni két nagy pofont, ezért meg sem próbáltam bizalmas viszonyt kezdeményezni vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik