Élet-Stílus

Kínos pillanatokat élt át Brigitte Macron és Kamilla, miután a francia first lady megpróbálta megfogni a királyné kezét a normandiai D-nap emlékműnél

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
A királyné nem viszonozta a gesztust.

III. Károly király és Kamilla királyné június 6-án a franciaországi Normandiában vettek részt a D-napi partraszállás 80. évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten. Az eseményen a francia elnök, Emmanuel Macron, illetve a felesége, Brigitte Macron is tiszteletüket tették, utóbbinak akadt is néhány kínos pillanata a királyné társaságában.

A Daily Mail által közzétett videón látható, hogy miután a királyné és a first lady virágokat helyeznek el Ver-sur-Merben a britek normandiai emlékműve előtt, utóbbi oldalra nyúl, hogy megfogja Kamilla kezét, aki viszont nem viszonozza a gesztust. Bár Brigitte Macron végül egy pillanatra megfogta Kamilla kezét, gyorsan el is engedte, majd hátralépve szembeálltak az emlékművel, és némán álltak egymás mellett egy ideig, mielőtt ismét csatlakoztak volna férjeikhez.

A téma kapcsán a People emlékeztet, hogy a brit királyi családdal való érintkezés etikettje már régóta vitatott. A királyi család honlapján (melyet a néhai II. Erzsébet királynő halála óta még nem frissítettek teljes egészében) az áll, hogy az uralkodóval vagy a királyi család valamely tagjával való találkozáskor nincsenek kötelező viselkedési szabályok, ám sokan kívánják betartani a hagyományokat. Utóbbiakat az oldal meghatározása szerint férfiak esetében a finom bólintás, nők esetében pedig egy kis pukedni jelenti, „bár a kézrázás is elfogadható”.

Ami III. Károlyt és Macron elnökök illeti, ők az eseményen öleléssel köszöntötték egymást, a first ladyt pedig kézcsókkal üdvözölte a király.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik