Élet-Stílus

Több mint 1,5 milliárd forintnyi összegért kelt el egy tehén, akinek saját testőre is van

Az 1100 kilós Mara petesejtjeiért 90 millió forintnak megfelelő dollárt is fizetnének. Nem csoda, hogy Brazília „szupertehenének” mozgását biztonsági kamerák is figyelik.

Még soha nem fizettek annyit egy tehénért egy aukción, mint amennyit Viatina-19 FIV Mara Movéis-ért kicsengettek – írja a Daily Mail. A „szupertehén” 4,2 millió dollárért (picivel több, mint 1,5 milliárd forint) kelt el, és ezzel világrekordot állított fel.

A Guinness Rekordok könyve szerint Marát 2023. július 1-jén adták el, a tenyésztők most elárultak néhány részletet az egyedülálló állatról.

Mara 1100 kilogrammot nyom, ami nagyjából kétszerese egy átlagos felnőtt tehén súlyának, és háromszor annyiért kelt el, mint az előző rekorder. Az állatot nagy becsben tartják Brazíliában, amely a világ legnagyobb marhahús-exportőre, Mara pedig egyfajta szimbóluma lett az ország marhahús-iparának.

Mara egy elit szarvasmarha-aukción „került kalapács alá”, az ilyen eseményeken mutatják be az állattenyésztők büszkeségeit. A bajnokoknak általában több tulajdonosa van, akik befektetésként is tekintenek a legjobb tehenekre. Azt állatok spermájából vagy petesejtjeiből embriókat hoznak létre, hogy megalkossák a következő szupertehenet. A millió dolláros Mara is évekig tartó aprólékos tenyésztés eredménye.

Nem vágunk le elit szarvasmarhát. Tenyésztjük őket. Végül az egész világot tápláljuk majd!

– mondta Mara egyik tulajdonosa, Ney Pereira, aki hozzátette, a tenyésztők 250 000 dollárt (kb. 90 millió forint) is hajlandóak fizetni a Viatina-19 petesejteiért.

Ő áll a legközelebb a tökéletességhez!

– mondta Lorrany Martins állatorvos.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agropecuária Napemo (@agropecuaria_napemo) által megosztott bejegyzés


Az Independent szerint Marának külön testőre van, mozgását pedig biztonsági kamerák lesik. A világ legdrágább tehenének még Instagram-oldalt is csináltak, bár elég régen nem tettek közzé új tartalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik