Élet-Stílus

100 ezer dollárt tartalmazó széfet fogott ki horgászás közben egy házaspár New Yorkban

A rendőrség megengedte nekik, hogy megtartsák a több, mint 32 millió forintnyi pénzt, igaz, semmit sem tudnának belőle venni.

Élete fogását ünnepelhette egy New York-i pár, James Kane és Barbi Agostini egy 100 ezer dollárt tartalmazó széfet talált mágneshorgászat közben Queensben – írja az AP.

A házaspár múlt pénteken a Queens-i Flushing Meadows Corona Parkba látogatott, ahol bedobták a mágnessel ellátott kötelet egy patakba. Érezték, hogy fogásuk van, ahogy azt is, hogy nehéz lesz kihúzni az „áldozatot”. Végül sikerült nekik, kiderült, hogy egy széf tapadt a mágnesre, amely tele volt szétázott, megrongálódott 100 dolláros bankjegyekkel, amelyek összesen körülbelül 100 000 dollárt (kb. 36,1 millió forint) tettek ki.

Kane és Agostini tapasztalt mágneshorgászok, nem először emeltek ki széfet a vízből, de eddig még nem leltek ekkora kincsre, ezért is tartották szükségesnek, hogy mindenképpen értesítsék a rendőrséget. A házaspár szerint a hatóság azt mondta nekik, hogy a széfet nem tudják bűncselekményhez kötni, és azt sem lehet megállapítani, hogy pontosan kié lehetett.

A házaspár elmondása szerint a rendőrség megengedte nekik, hogy megtartsák a pénzt. Agostiniék igazából nem sok mindenre tudnák használni a bankjegyeket, ezért közölték, hogy az egész zsákmányt elviszik a washingtoni pénzügyminisztérium „pénzverdéjébe” (Bureau of Graving and Printing).

Kane és Agostini a koronavírus-járvány idején kezdtek érdeklődni a mágneshorgászat iránt, 2023-ban vásárolták meg első készletüket. Korábbi fogásaik között voltak fegyverek, gránátok, de kihalásztak már egy drónt és egy egész motorbiciklit is. A pár a YouTube-on dokumentálja horgászkalandjait, a Let’s Get Magnetic csatornán minden fogásról beszámolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik