Élet-Stílus

Lehet-e boldog egy házasság szex nélkül?

Solskin / Getty Images
Solskin / Getty Images
Egy nő azt mondja, bár a férjével testiség nélkül is boldogok, attól tart, hogy véget vethet a házasságának a szexmentesség.

„Lelki társak vagyunk, a legjobb barátok, de az elmúlt pár évben kimaradt az életünkből a szex és már egyáltalán nem is csináljuk” – írja egy brit nő a Mirror című brit lap tanácsadórovatának.

A nő azt írja, a férjével mindketten 48 évesek, egyetlen lányuk elsőéves egy egyetemen, így hosszú időn át először, kiürült a családi fészek. A férjével az elmúlt években sok nehézséggel, személyes problémákkal, anyagi gondokkal birkóztak meg együtt, de az összes kihívást legyőzték és a kapcsolatuk közben egyre erősebbé vált. A szex azonban annyira eltűnt az életükből, hogy már fura lenne, ha csinálnák.

Nem gondolom, hogy bármelyikünk is boldogtalan lenne, csak így alakult. A férjem szinte teljesen a munkájának él és én is eléggé elfoglalt vagyok, de gyakran öleljük meg egymást és más módokon is kimutatjuk az egymás iránt érzett szeretetünket. Ugyanakkor félek tőle, hogy a szex hiánya problémákat okozhat. Nem vagyunk túl fiatalok ahhoz, hogy végleg magunk mögött hagyjuk? A barátainkkal nem igazán beszélünk a szexről, de biztos vagyok benne, hogy ők még csinálják.

Coleen, a Mirror tanácsadója válaszában azt írja, egy boldog házassághoz nem kell szex, működhet anélkül is, ha ezzel mindkét fél elégedett. Idősebb pároknál nem ritka, hogy felhagynak a szeretkezéssel, de más dolgok együtt tartják őket, például a barátság, a közös érdeklődési területek, a gyerekek és az unokák.

A legfontosabb, hogy a levélíró és a férje leüljenek és megbeszéljék, hogy tényleg mindketten ugyanazt akarják-e.

„Tudom, hogy a szexről nem könnyű beszélgetni, de ez az egyetlen módja annak, hogy elmúljanak a kétségek” – írja a tanácsadó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik