Élet-Stílus

Jézusnak erekciója volt, amikor meghalt a kereszten – prédikálta egy katolikus pap Angliában

Holger Leue / Getty Images
Holger Leue / Getty Images
Az egész gyülekezetet mélyen felkavarta Thomas McHale atya nagypénteki prédikációja az angliai Blackhillben. A katolikus pap arról beszélt, hogy a kínzás és kivégzés módszereit figyelembevéve, Jézusnak valószínűleg erekciója volt, amikor meghalt a kereszten.

Egyháza nem távolítja el hivatalából Thomas McHale-t, a blackhilli Szeplőtelen Boldogasszony templom papját. A lelkész ellen több híve is panaszt tett a nagypénteki prédikációja miatt – írja a Times.

Az 53 éves, amerikai McHale arról beszélt nagyjából 75-100 fős gyülekezete előtt, hogy a kínzások és a keresztre feszítés hatására Krisztus vére alighanem a teste alsóbb régióiba vándorolt és erekciót okozott.

A témáról 2015-ben Anglia legnagyobb keresztény lapja, a Premier Christianity magazin is írt, „furcsa fiziológiás reakciónak”, illetve „a keresztre feszített férfi utolsó megszégyenülésének” nevezve a jelenséget.

A történelem során számtalan esetben figyeltek meg részleges, vagy teljes erekciót kivégzett férfiaknál, főleg akasztások esetében, de megfigyeltek erekciót olyan férfiakon is, akik az agyukat, vagy a gerincvelőjüket ért lövésekbe haltak bele.

Miután kivizsgálta a hívek panaszait, az egyházmegye úgy döntött, meghagyja hivatalában McHale-t, aki belátta, hogy hibázott és bocsánatot kért mindazoktól, akiket megbántott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik