Élet-Stílus

Vitray Tamás a mai tévésekről: Talán a technikai fejlődés ment a személyiség rovására

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A riporter szerint teljesen más készségekre van ma szükség a televíziózásban, mint évtizedekkel ezelőtt.

Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, riporter, a Magyar Televízió örökös tagja úgy véli, nem szabad összehasonlítani a televíziózás mostani generációját a korábbiakkal.

Teljesen más készségek kellenek ma, mint évtizedekkel ezelőtt. Jóképű legyen, beszédképes, és higgye azt magáról, hogy mulatságos − ezek számítanak leginkább. Ha vonzó, ha sokan nézik, tulajdonképpen már meg is felelt. Nem is derül ki, hogy az illető birtokában van-e azoknak a tulajdonságoknak, amelyek egykor fontosak voltak, hiszen nem is szükségesek. Szinte minden megváltozott, nem tudom azt állítani, hogy rosszabb, de azt sem, hogy jobb lett, egészen egyszerűen más. Talán a technikai fejlődés ment a személyiség rovására

idézi a műsorvezetőt a story.hu.

Vitray arról is beszélt, hogy míg régen a karmesterversenyek alatt az emberek ­hosszú sorban álltak, hogy kifejezhessék a véleményüket és szavazhassanak, addig ma már név nélkül és következmények nélkül lehet sértegetni, megrágalmazni bárkit. „Nincs ez így rendjén” − tette hozzá a tévés, aki szerint azonban van valami, ami nem változott.

A siker ma is azok mellé szegődik, akik többet tudnak a többieknél. Nem véletlen például ­Friderikusz sikere. Tévedhetek persze, mert már nem nézek olyan szenvedélyesen tévét, ahogy korábban. Ha valami nem köt le, habozás nélkül továbbkapcsolok.

Endrei Judit is elmondta véleményét a témában:

Kapcsolódó
Endrei Judit sajnálattal látja a mai tévéműsor-felhozatalt, de van két valóságshow, amit még ő is szívesen néz
A Magyar Televízió egykori bemondója szerint a mostani műsorvezetők olykor felkészületlenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik