Élet-Stílus

Beszorult egy forgóajtóba a plus size influenszer – kiakadt a reptéri dolgozókra

Legutóbb extra üléseket követelt.

Kellemetlen élményekről számolt be egy TikTok-videóban egy plus size influenszer. Jae’lynn Chaney a chicagói O’Hare repülőtéren beszorult egy forgóajtóba, és a reptéri személyzet – állítása szerint – nem igyekezett a segítségére.

Egy másik posztban a Washingtonban élő 27 éves nő elmagyarázza, hogy általában nem használ kerekesszéket, de az ország egyik legforgalmasabb repülőterén úgy döntött, igénybe vesz egyet, amikor megpróbált eljutni a poggyászkiadóhoz.

Az utazásairól posztoló, 136 000 TikTok-követővel rendelkező Chaney azt mondja, forgóajtón kellett áthaladniuk, és meg is nyomta a gombot, amely a mozgássérültek számára lelassítja az ajtót, de amint beléptek, beragadtak. Az influenszer állítja, hogy klausztrofóbiás, ezért segítséget kért:

Pánikolni kezdtem, kétségbeesetten intettem a személyzetnek, hogy segítsenek, de ők csak bámultak rám, és nem nyújtottak segítséget.

A személyzet beavatkozásának hiányáról – ami szerinte nemcsak frusztráló, hanem embertelen is volt – azonban a lentebb is látható videóban nem látható bizonyíték.

Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy (a kommenteket tekintve) posztja a legtöbbekből nem együttérzést váltott ki – sokkal inkább őt kritizálták a hozzászólók. Egyesek értetlenségüket fejezték ki, hogy minek vett igénybe kerekesszéket, ha egyszer tud állni és járni, és volt, aki a súlyfelesleg komoly veszélyeire hívta fel a figyelmet

Az emberek számára tervezett ajtókban való beragadás óriási ébresztő kellene, hogy legyen.

@jaebaeofficial Trapped and Ignored: My Dehumanizing Experience as a Plus Size Disabled Traveler at Chicago O'Hare Airport Highlights the Urgent Need for Better Accessibility and Support 💔⁣ •⁣ •⁣ •⁣ #PlusSizeTravel #BodyEqualityInTravel #PlusSizeTravelBlogger #FatDisabledWorthy #FatAndDisabled #PlusSizeTravelStruggles #PlusSize #FlyingWhileFat #TravelingWhileFst #Fyp ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) - Fearless Motivation Instrumentals

 

Chaney nemrég arról posztolt, hogy a repülésnél akár három szabad ülést is biztosítani kellene a túlsúlyos személyeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik