Élet-Stílus

Így ne idegesítsünk másokat, ha mozizni megyünk

Egy tiktoker megosztotta, ő mi miatt kergetné ki az embereket, ha nem is a világból, de legalább a vetítőteremből.

Mikor sok ember tömörül egy viszonylag szűk helyre, az könnyen szülhet feszültségeket, ami nincs másként akkor sem, ha moziba megyünk. A kettős mérce természetesen itt is alkalmazható: ha mi ropogtatunk pattogatott kukoricát, azzal semmi gond, míg ha mások teszik ezt, az okozhat bosszúságot – kiváltképp, ha korog a gyomrunk. Telefonunk lehalkítására már a reklámblokkban felszólítanak minket, és a filmet is érdemes annak befejeztével, a teremből kiérve megtárgyalni nézőtársainkkal. Egy színész- és filmrajongó tiktoker elárulta, őt mi idegesíti a legjobban mozizáskor – és mint a LadBible cikke írja, ebben sajnos sokan vagyunk bűnösek.

Aadi Mudhar számára a mozi szent hely, és „eléggé vallásos”, ha filmekről van szó. Ebből a nézőpontból érthető, hogy ő soha nem sétálna be késve egy filmre, de azt elfogadja – ha megérteni nem is tudja –, hogy másoknál ez nem jelent akkora problémát.

Csak azért, mert én nem tudok későn menni a filmekre, nem fogom megakadályozni, hogy mások későn jöhessenek be – de azért legyetek tisztelettudóak, ha későn jöttök. Légy tekintettel arra, hogy mások is leültek és nézik a filmet

– mondja Mudhar a videójában, majd elmeséli azt a mozzanatot, amit a mozi főbűnének tart.

Egy csapat késve érkezett a vetítésre, de itt nem álltak meg: beszélgettek is, miközben a telefonjukon található zseblámpával integettek egymásnak.

Nem a mi problémánk, hogy elkéstek! Ez a ti hibátok! Nektek kell a sötétben téblábolnotok, és kitalálni, hogy hova kellene ülnötök. Őszintén szólva, ez annyira zavaró. És beszélgetnek, miközben megtalálják a helyüket. A film már elkezdődött. Leültünk, elkéstél, fogd be!

A férfi kommentelőinek zöme mélységesen egyetértett a videóban elhangzottakkal, habár olyanok is akadtak, akik bevallották, ők is jártak már el a fent leírt módon, mikor késve érkeztek egy filmre.

@aadimudhar Am I bugging or should cinema etiquette be taken more seriously? #fyp #foryou #cinema #filmtok #uk ♬ original sound - Aadi Mudhar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik