Élet-Stílus

Börtönbe kerül az anya, aki Mountain Dew-vel táplálta, és megölte négyéves kislányát

Az ügyész azt mondta, a kislány eseténél nem látott még tragikusabbat.

A 41 éves Tamara Bankst 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték a héten, miután bűnösnek vallotta magát a lánya, Karmity Hoeb halálának ügyében – írja a Daily Mail. A kislány édesapja szintén elismerte bűnösségét. Hoeb édesanyja Mountain Dew-val töltötte meg kislánya cumisüvegét, a négyéves gyerek később cukorbetegséggel összefüggő szövődmények miatt hunyt el a kórházban. Az ügyész azt mondta, hogy ez „az egyik legtragikusabb eset, amivel valaha találkoztam”.

Az ügyész elmondása szerint a kislányt egész életében elhanyagolták, nem kapott megfelelő orvosi ellátást, és nem etették rendesen. Hoeb napokkal a halála előtt súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, de a szülei nem hívtak segítséget, és nem vitték el a sürgősségi osztályra. A kislány tünetei addig romlottak, amíg leállt a légzése, anyja csak ezután hívta a 911-et. Az orvosok később rövid időre újraélesztették, de elvesztették a harcot, Hoeb halálát diabéteszes ketoacidózis okozta, amely átterjedt az agyára.

A kislány 2022 januárjában halt meg a Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerben a kezeletlen cukorbetegség szövődményei miatt. A vád szerint megelőzhető lett volna a halála, ha szülei foglalkoznak a diabétesszel.

A lap megjegyzi, a Mountain Dew legkelendőbb, 12 unciás (kb. 3 és fél deciliteres) kiszerelése majdnem 50 gramm cukrot tartalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik