Élet-Stílus

Kajdi Csaba: Miért érezzem magam másodrendű állampolgárnak azért, mert más vagyok, mint a nagy tömeg?

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A homofóbiáról beszélgettek a csütörtöki Reggeliben.

Egy hónappal ezelőtt a Reggeliben coming outolt Szekér Gergő, a 2018-as X-Faktor felfedezettje. Ma Kajdi Csabát kérdezték a témában az RTL reggeli műsorában.

Az influenszer először felvetette, hogy miért van szükség egyáltalán coming outra. Példának azt hozta fel, hogy Nyugat-Európában már nem léteznek külön meleg szórakozóhelyek, csak simán szórakozóhelyek vannak, ahová mindenki elmehet.

De tudjuk azt, hogy nálunk van ez az LMBTQ-propaganda, vagy micsoda, és ezt így nagyon nyomják. Érdekes, hogy amerre a világ halad, néha úgy tűnik nekem, mintha emberek mennének fel a hegyoldalra, és közben egy őrült csürhe rohanna lefelé, hogy mi akkor is szembe megyünk mindennel

– mondta Kajdi, majd arról beszélt, hogy ma Magyarországon egy előadóművésznek még félelme az, hogy munkákat vagy közönséget veszít el, ha felvállalja a szexuális irányultságát, ezért inkább hazudik.

„Abban a pillanatban, hogy az ember bele van kényszerítve egy álcázásba, attól befeszül. Ha valaki befeszül művészként, az át fog jönni, tehát a néző azt fogja látni, hogy neki fura, karót nyelt, merev ez az ember. És nem lehet természetes, mert folyamatosan egy elfojtás van benne” – fogalmazott a médiaszemélyiség, aki szerint a homofóbia legnagyobb hátránya, hogy az ember nem lehet önmaga, mindig szerepet kell játszania, és állandó bűntudattal kell együtt élnie.

A homofóbia ellen csak úgy lehet szerintem harcolni, ha őszintén vállalod, aki vagy. (…) Miért érezzem magam másodrendű állampolgárnak azért, mert a bőrszínem, a szexualitásom, a vallásom, teljesen mindegy, hogy mim, de más vagyok, mint a nagy tömeg?

– tette fel a kérdést, majd hozzátette:

Nem lehet szerintem előítéletekkel élni. A homofóbia tanulható, és a tolerancia is tanulható.

Kapcsolódó
Élő adásban coming outolt Szekér Gergő
„Nem lehet félelemben élni reggeltől estig!” – jelentette ki a műsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik