Élet-Stílus

Több százmilliós örökség helyett százmilliós perköltséget kaptak a brit férfi unokái

A nagypapa még életében nehezményezte, hogy keveset látogatják unokái, ezért szinte kizárta őket az örökségből.

Az angliai bíróság 220 ezer font (körülbelül 100 millió forint) bírósági költség megfizetésére kötelezett öt unokát, akiket nagyapjuk majdnem teljesen kihagyott a végrendeletéből – írja a Daily Mail.

Mielőtt a 91 éves Frederick Ward 2020-ban meghalt, csalódottságában kizárta örökségéből néhai fiának, Frednek öt lánygyermekét, mert azok alig tartották vele a kapcsolatot. Az elhunyt férfi 2015-ben veszítette el fiát, és unokái apjának halála után megromlott a viszony a család két fele között. Frederick Ward két gyermeke, Terry Ward és Susan Wiltshire között osztotta fel 500 ezer fontos (közel 230 millió forint) vagyonát, míg Fred fiának gyermekei egy-egy 50 fontos (nagyjából 20 ezer forint) borítékot kaptak a hagyatékból. Az örökség nélkül maradt unokák, Carol Gowing, Angela St Marseille, Amanda Higginbotham, Christine Ward és Janet Pett a bírósághoz fordultak, mert állításuk szerintük a nagyapjukat nagynénjük és nagybátyjuk befolyásolta. Érvelésük szerint a végrendelet érvénytelen, mivel akkor készült, amikor Frederick Ward beteg volt, és félt a fiától, aki kényszerített őt annak elkészítésére, valamint, ahogyan azt korábbi cikkünkben is megírtuk, az egyik unoka szerint nagybátyjuk fizikailag is bántalmazta az elhunytat. Ügyvédjük elmondta a bírónak, hogy nagynénjük különös gyűlöletet érzett unokahúga, Carol Gowing iránt, miután korábban összevesztek egy ingatlan miatt, és érezhető volt az ellenszenv volt a család két fele között.

A bíróság azonban adott körülmények között ésszerűnek minősítette az elhunyt döntését, tekintettel arra, hogy apjuk halála után az öt nővér nagyon rövid időközönként látogatta meg a férfit, miközben nagyapjuk a fiával és lányával továbbra is szoros kapcsolatot ápolt. Fred Ward különösen feldúlt volt, mikor egyik dédunokájának az esküvőjére sem hívták meg, és a nagynéni állítása szerint „arra panaszkodott, hogy még egy szelet esküvői tortát sem küldtek neki”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik