Élet-Stílus

Soha nem dohányzott, pár év e-cigizéstől viszont 30 éves korára olyan lett a tüdeje, mint egy 80 évesnek

bymuratdeniz / Getty Images (illusztráció)
bymuratdeniz / Getty Images (illusztráció)
A kétgyermekes anya még a koronavírus-járvány idején kapott rá a párologtatásra.

Egészen hátborzongató élményről számolt be egy 30 éves amerikai nő, aki saját bevallása szerint egész életében nem dohányzott, de a koronavírus-járvány idején elkezdett elektromos cigarettákat szívni – a nonstop párologtatástól pedig az orvosai szerint pár év alatt olyan a lett tüdeje, mintha egy 80 éves erős dohányos lenne.

A rémtörténetét a nagyvilággal megosztó Hannah Roth azt mesélte, hogy az egész úgy kezdődött, hogy egy pukkanást hallott a tüdejében és lebetegedett. Majd amikor orvoshoz ment, akkor az is kiderült, hogy annyira túlzásba vitte a járvány idején felvett rossz szokását, hogy tüdőgyulladást kapott tőle.

A röntgenfelvételek alapján pár évnyi e-cigizéstől olyan rossz állapotba került a fiatal nő tüdeje, mintha egy 80-as éveiben járó, több évtizede dohányzó ember lett volna.

De Roth azt mondja, hogy amikor az orvosa közölte vele a diagnózist, akkor annyira megijedt, hogy azóta sem mert újra e-cigihez nyúlni.

Az orvos bejött, megmutatta a röntgenfelvételemet, és megkérdezte: »Ön e-cigizik?«, majd azt mondta: »Ezért van tüdőgyulladása«

idézi a LADbible a Tennessee államban élő fiatal nőt, akinek az e-cigijét ekkor ki is dobta a doktor.

„Azt mondta, hogy ha folytatom, akkor nagyjából meg fogok halni. Kivette a az e-cigimet a táskámból, és a szemetesbe dobta. Majd figyelmeztetett, hogy

»ha tovább szívja ezeket, akkor nem fog tudni lélegezni.«

Anyaként elég ijesztő volt. Tudtam, hogy nem e-cigizhetek újra, mivel két gyerekem van, akikről gondoskodnom kell” – folytatta a fiatal nő, akit az orvosa aztán fel is világosított, hogy a tüdejébe kerülő gőz olyan hatást vált ki, mintha „csirkét sütnének odabenn”.

„Ezért volt pukkanó hang, amikor lélegzettem” – fogalmazott Roth, aki saját bevallása szerint a betegsége kialakulása előtti négy évben szinte minden ébren töltött percében „füstölt”.

Azonban április 9-én olyan rosszul lett, hogy orvoshoz kellett mennie. Ahol először azt hitték, hogy csupán influenzás, így hazaküldték. De egy héttel később még mindig beteg volt, és amikor 40 Celsius-fokos láza lett, akkor már a kórház sürgősségi osztályára kellett vinni, ahol már azt mondták neki, hogy tüdőgyulladása van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik