Élet-Stílus

Berki Mazsi: Azt vallom, a gyermek alkalmazkodjon a szülőhöz és az életritmusához, ne pedig fordítva

TV2
TV2
„Persze vannak kivételes helyzetek” – tette hozzá.

Berki Mazsi a gyereknevelésről beszélt a hot! magazinnak, és elmondta, nagyon megható látnia, ahogy felnő két és fél éves kislánya, Emma, az anyák napi műsort is megkönnyezte.

Már folyékonyan beszél, és amit hall, azt elismétli, legyen az mondóka vagy dalszöveg, hihetetlenül gyorsan megtanulja, ráadásul képes az édesanyja eszén is túljárni

idézi a Blikk Berkit.

Az influenszer elmondta, neki nagyon szoros volt a kötődése az anyjával, ezért nehezen szakadt el otthonról, de szeretné, hogy a kislánya ilyen szempontból egy kicsit nyitottabb legyen. Bár ma is nagyon közel állnak egymáshoz az édesanyjával, nevelési kérdésekben nem mindig értenek egyet.

Soha nem kértem tanácsot anyukámtól, sőt nem szeretem, ha beleszólnak, hogyan nevelem a gyerekemet. Sok mindenben nem értünk egyet édesanyámmal. Nem szoktam beleszólni abba, hogy mit csináljon a gyerekkel, ha ott van nála, és most már eljutottunk oda, hogy ő sem szól bele, hogy én mit hogyan és miért teszek

– árulta el Berki Mazsi, hozzátéve: kislánya rajta kívül a nagymamájához kapcsolódik a leginkább.

Arról is beszélt, hogy Emma élete első évében nagyon szigorú napirend szerint éltek, azonban az idő múlásával már lazított a szabályokon.

Én a szülők azon csoportjába tartozom, akik azt vallják, hogy a gyermek alkalmazkodjon a szülőhöz és az életritmusához, ne pedig fordítva, persze vannak kivételes helyzetek. Bevallom, van, hogy nem tudok annyit foglalkozni Emmával, amennyit szeretnék. Ezért egy dolgosabb nap után van, hogy szabadnapot veszünk ki a bölcsi­ből, és anya-lánya napot tartunk. Már nincs egy lefektetett órarendünk, mindig az adott helyzethez alkalmazkodom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik