Élet-Stílus

Véletlenül háziállatként tartott malacokat vágtak le a házhoz rendelhető hentesek

HadelProductions / Getty Images
HadelProductions / Getty Images
Rossz címre érkeztek a házhoz rendelhető hentesek, így a húsukért tartott hízók helyett háziállatként tartott malacokat vágtak le Washington államban. A leölt állatok gazdái kiborultak.

Véletlenül öltek meg két, háziállatként tartott malacot a Washington államban fekvő Port Orcharban – írja a BBC.

Nathan Gray, az egyik gazdi azt mondja, Betty és Patty (mindketten kétévesek) a felesége kedvencei voltak, akiket majdnem úgy szeretett, mintha a gyerekei lettek volna.

A férfi és a felesége, Natalie nem voltak otthon, amikor május 1-én jelzett az otthonuk biztonsági rendszere, hogy egy autó parkolt le a farmjukon. Amikor hazamentek, a férfi egy alkalmazottja sietett oda hozzájuk és közölte, hogy agyonlőtték a malacaikat. A férfi azt mondja, Betty és Patty akkor már vérbe fagyva hevertek és az idegenek már megkezdték az állatok feldolgozását.

Kiderült, hogy Gray-ék szomszédai rendeltek mobilhentest, hogy levágja és feldolgozza a húsukért tartott disznóikat, a GPS azonban rossz címre irányította a mit sem sejtő mészárost.

A férfi bocsánatot kért a tévedésért és megkérdezte, hogy azért folytassa-e az állatok feldolgozását, amire Nathan Gray nemet mondott és közölte, Bettyt és Pattyt tisztességgel eltemetik, mint a farmon valaha elpusztult valamennyi állatot.

Natalie Gray azt mondja, a családot, de különösen a gyerekeket traumatizálta az incidens, azóta nem érzik magukat biztonságban a saját otthonukban. Gary-ék beperelték a hentest, és azt is szeretnék elérni, hogy a törvényhozók megváltoztassák a mobilhentesekre vonatkozó jogszabályokat. Adam Karp, a család ügyvédje azt mondja, a törvény szerint Bettynek és Pattynak ugyanolyan jogai vannak, mintha golden retrieverek, vagy norvég erdei macskák lettek volna.

Az Egyesült Államokban 2002 óta működnek mobilhentesek, hogy a gazdák anélkül vágathassák és dolgoztathassák fel az állataikat, hogy nagy távolságokat kelljen személyesen megtenniük. A mobilhentesek minden alkalommal egy hivatalos engedéllyel rendelkező élelmiszerbiztonsági szakértővel dolgoznak együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik