Élet-Stílus

Megúszta a börtönt az amerikai nő, aki tisztítószerrel mérgezte férje kávéját

Eredetileg gyilkossági kísérlettel vádolták azt az arizonai nőt, aki a kávéba kevert tisztítószerrel próbálta megmérgezni a férjét. A vádat később mégis enyhítették, a nőnek így nem kell börtönbe vonulnia.

Bűnösnek vallotta magát az arizonai Melody Felicano Johnson, akit azzal vádoltak, hogy tisztítószerrel próbálta megmérgezni a légierőnél (USAF) szolgáló férjét – írja a New York Post.

Johnson tavaly július 11-én és július 13-án is halálos mérget tartalmazó tisztítószert töltött az otthoni kávégépbe, mielőtt a férje megitta volna a reggeli kávéját. A férfi akkor már gyanakodott, ezért rejtett kamerákat szerelt fel a konyhában, a felvételek pedig bizonyították felesége bűnösségét.

Roby Johnson 2023 tavaszán Németországban állomásozott, ahová a családját is magával vitte. Márciusban vette észre először, hogy rettentően fura íze van az otthoni kávénak. A férfi vett egy tesztkészletet, mellyel úszómedencék vizének összetételét lehet vizsgálni. A teszt nagy mennyiségű klór jelenlétét mutatta ki a kávéban – írja a Guardian.

A férj gyanította, hogy a felesége állhat a háttérben, akivel épp válófélben vannak. Nem ivott többé az otthoni kávéból, de úgy tett, mintha továbbra is fogyasztaná. Amikor a család hazatért Arizonába, Roby Johnson rejtett kamerákat szerelt fel a konyhában. A felvételek bizonyították, hogy valóban Melody mérgezi a kávét.

Roby Johnson feljelentést tett a rendőrségen. A férfi azt gyanította, a felesége az életbiztosításai miatt próbálta őt megölni. Melody Johnsont 2023. július 18-án tartóztatták le. Mivel a nő családja a Fülöp-szigeteken él, a szökés kockázata miatt a nő azóta előzetes letartóztatásban volt.

Melody áprilisban vádalkut kötött a hatóságokkal. Beismerő vallomásáért cserébe ejtették ellene a kétrendbeli emberölési kísérlet vádját, amiért négy év letöltendő börtönbüntetést kaphatott volna. Helyette étel, vagy ital megmérgezésével vádolták meg, így három év próbaidőt kapott, és pszichiátriai kezelésen kell részt vennie.

Roby Johonson a bíróságon azt mondta, a válás és a történtek ellenére, nem szeretné, ha feleségét börtönbe küldenék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik