Élet-Stílus

Szabó Zsófi a fiáról: Szeretném, hogy Mendel ne egy tunya, lusta gyerek legyen

TV2
TV2
Nem tartja magát szigorú anyának, de egy dologhoz ragaszkodik a gyerekénél.

Szabó Zsófi a Life.hu-nak adott interjút, amiben főleg az anyaságról és hatéves fia, Mendel neveléséről mesélt. A TV2-s műsorvezető elmondta, elsősorban anyának tartja magát, az életét és a munkáit a gyereke köré szervezi. Saját bevallása szerint mindenben megváltoztatta az anyaság.

Teljesen más ember vagyok, mint aki voltam. Megfontoltabb, felelősségteljesebb lettem, és a szeretet olyan mélységeit élem meg édesanyaként, mint amilyet korábban sosem. Ugyanakkor sajnos a szorongás is az életem része lett. A gondolataimban mindig ott van a kisfiam, és mint minden anya, én is sokat aggódom érte

– fogalmazott a tévés.

Mint mondta, ő szigorú nevelést kapott, és rengeteg elvárást támasztottak felé. Bár felnőtt fejjel belátta, hogy mindez az előnyére vált, ő sokkal megengedőbb a gyerekével: nem terelgeti őt semerre, hanem hagyja, hogy magától kialakuljon a személyisége és az érdeklődési köre.

Nagyon várom egyébként, hogy merre indul el. És amiben majd ki akar teljesedni, ahhoz fogok minden lehetőséget megadni neki. Szóval egyáltalán nem vagyok szigorú anya. Viszont egy dologhoz azért ragaszkodom a fiamnál: az egészséges életvitelhez.

Szabó Zsófi fontosnak tartja, hogy Mendel sokat mozogjon, kint legyen a levegőn, megfelelően táplálkozzon. „Mert ez a generáció már nagyon más: amíg mi a kertben vagy a vízparton töltöttük a nyarat, ők inkább a szobában ülnek, nyomkodják a telefont és a virtuális valóságban találkoznak a barátaikkal” – mondta.

Szóval én elég nagy erőfeszítéseket teszek, hogy alternatívát nyújtsak a tévé és a kütyüzés helyett. Kültéri programokat szervezek, nagy sétákat teszünk együtt az erdőben, áthívom a barátait, hogy játszanak a kertben. Szeretném, hogy Mendel aktív életet éljen, és ne egy tunya, lusta gyerek legyen.

Véleménye szerint a gyerekeket nehéz kirángatni a digitális világból, ami gyakran a szülőket is beszippantja. „Én a saját telefonhasználatomat próbálom csökkenteni, mert a szülői példában hiszek. Törekszem rá, hogy amikor hazajön az óvodából már csak rá figyeljek. De bevallom, ez olykor nekem is nehéz, mert a munkám része a közösségi oldalak használata” – árulta el ezzel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik