Élet-Stílus

A világbékéről is kérdezik a versenyzőket a világ első MI-szépségversenyén

A zsűriben is lesznek mesterséges intelligencia alkotta influenszerek.

A macska-, kutya- és gyerekszépségversenyek után tulajdonképpen semmi meglepő nincs benne, hogy a mesterséges intelligencia által milliméterre megtervezett modelleknek is meghirdettek egy esztétikumot (is) díjazó megmérettetést.

A versenyzőket szépségük, technikájuk és befolyásuk alapján fogják megítélni, hogy esélyt kapjanak a Miss AI koronára

– jelentette be a Fanvue (egy előfizetéses közösségi médiaplatform) a májusra tervezett rendezvényéről.

A jelentkezés feltétele, hogy a modellek száz százalékban mesterséges intelligencia által generáltak legyenek, és alkotói nem lehetnek 18 éven aluliak – írja a New York Post. Az indulókat három kategóriában pontozzák, így a megjelenésük mellett a megalkotásukhoz használt technikákat és a közösségi médiában elért befolyásukat is vizsgálják. Egy valódi szépségversenyhez méltón a világbékére törekvést is díjazzák majd, hiszen a szépségükön, tartásukon és természetesen az intelligenciájukon túl pontokat kaphatnak az olyan kérdésekre adott válaszokra is, mint például

Ha valóra válhatna egy álmod, amivel jobbá tehetnéd a világot, mi lenne az?

A zsűriben embereken kívül AI-influenszerek is döntenek arról, kinek ítélik a 13 ezer dolláros (körülbelül 5 milliós forintos) fődíjat – többek között a 25 éves, 308 ezer követővel bíró Aitana Lopez, „akit” egy katalán modellügynökség foglalkoztat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aitana Lopez✨| Virtual Soul (@fit_aitana) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik