Élet-Stílus

Paprika Dorina a betegségéről: Mi van, hogyha majd nem lehet gyerekem?

Tavaly derült ki, hogy policisztás ovárium szindrómával, illetve inzulinrezisztenciával is küzd.

Paprika Dorina tavaly ősszel osztotta meg  követőivel a közösségi oldalán, hogy korábban policisztás ovárium szindrómát és inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála. Az év tavaszán szakember segítségével vágott bele az életmódváltásba, amivel több mint 40 kilót sikerült fogynia.

Gáspár Győző Séfek Séfét és a Farm VIP-t is megjáró keresztlánya most a Szóló című YouTube-műsor vendége volt, ahol elárulta, hogy egy ideig nem fordult orvoshoz az egészsége romlása miatt, noha több aggasztó tünetet is észlelt magán, mint a súlygyarapodás, emésztési problémák, fáradékonyság vagy a hajhullás. Mint mondta, bár tudta, hogy baj van, nem sejtette, hogy mekkora, végül egy felfázás miatt kereste fel a nőgyógyászát, ezen vizsgálat hatására derült fény a pontos diagnózisokra.

Amikor a műsort vezető Dombóvári Vanda arról kérdezte a realityszereplőt, mi volt a legfájóbb veszteség, amit a diagnózisát követően megtapasztalt, a következőket felelte:

Az egész nagyon megviselt. Nem tudni, hogy majd a jövőben hogyan lehet majd nekem gyermekem. Nem kizárt. Azért is határoztam el magam, mert ugye ennek a betegségnek az átka, hogy nagyon nehezen esik teherbe az ember

– magyarázta Paprika Dorina, hozzátéve: jelenleg ugyan még nem szeretne anya lenni, de tisztában van vele, hogy ez idővel változhat. Azt, hogy sikerült-e leküzdenie a betegségét, egyelőre nem tudja, erre az előtte álló szűrővizsgálatokon derülhet majd fény.

Itt vagyok 19 évesen, húzom, halasztom ezt a dolgot, és mi van, hogyha majd nem lehet gyerekem? Ott volt nekem az a pont tavaly, hogy elhatároztam, hogy jó, én ebből nem kérek többet. Én ezt a betegséget le fogom küzdeni, meg fogok gyógyulni és le fogok fogyni, hogy az én példámból mindenki tanuljon, és mindenki tudjon szívni magába annyi energiát, hogy bárki képes erre

– jelentette ki.

Kapcsolódó
Paprika Dorina 42 kilót fogyott március óta
Nyolc hónappal ezelőtt kezdett életmódváltásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik