Élet-Stílus

Azt mondta a telefonba, hogy köszöni, de nem érdekli a 100 ezer fontos lottónyereménye

Az e-mail sem hatotta meg a banki csalóktól tartó brit lottónyertest.

Nemrég írtunk egy angliai lottótanácsadóról, aki többek között arról mesélt, munkája egyik legszebb részének tartja, hogy egy olyan alkalomkor lehet mások életének tanúja, amit soha nem fognak elfelejteni – közölni a jó hírt pedig talán az egész folyamat felemelőbb része lehet. Kivéve, ha azt a győztes nem hiszi el. És nemcsak meglepettségében szédül meg egy pillanatra, hanem tényleg nem hiszi el.

Így történt ez a vezetékneve elhallgatását kérő Anne-vel, aki közölte, hogy nem érdekli a dolog, majd letette a kagylót, mikor felhívták, hogy 100 ezer font (körülbelül 46 millió forint) gazdájává vált – írja a Sun.

A People’s Postcode Lottery azonban nem adta fel, és e-mailben is értesítették a kétgyermekes anyát – még mindig hiába. A brit nőt lányai is megerősítették abban, hogy ne kattintson semmilyen kétes linkre, és banki adatait se kösse holmi lottótársaságok orrára, de ekkor már a levélben látott telefonszáma miatt gyanakodni kezdett, hogy talán mégsem átverésről van szó. Mikor végül az irányítószám alapján sorsoló szerencsejáték cég alkalmazottjai csekkekkel jelentek meg az utcájában, Anne beadta a derekát, és kilenc szomszédjával együtt átvette a közös nyereményt.

Az utcán kellemes partihangulat uralkodott, amikor itt voltak. A sövény mögül leskelődtem, és láttam a csekkeket, próbáltam látni az összeget, ahogy kinyitották őket

– emlékezett vissza Anne, aki nehezen elhitt nyereményének egy részét jótékonysági szervezeteknek adományozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik