Élet-Stílus

Egy lottófőnyeremény megváltoztatta a walesi kisváros lakóinak életét

Közülük a kilenc legszerencsésebb körülbelül 83 millió forintnak megfelelő összeget vihetett haza.

Megnyerték egy lottósorsolás főnyereményét, majd azt egymást közt elosztották a játék szabályainak megfelelően egy dél-walesi város lakosai – írja a Daily Mail.

A lakosok a People’s Postcode Lottery-n játszottak, ahol postai irányítószámok közül sorsolnak, és a szerencsés települések lakosai közt osztják szét a nyereményeket, annak alapján, hogy ki hány szelvénnyel szállt be a sorsolásba – a részvételhez havi 10 fontot (4500 forint) kell befizetni.

Rhymney körülbelül 8 ezer lakosa közül 435-en vettek részt a sorsoláson, ők 2022 májusában összesen 3,7 millió fontot (több mint másfél milliárd forint), közülük a kilenc legszerencsésebb pedig fejenként 185 ezer fontot (nagyjából 83 millió forint) vihetett haza.

A nyertesek közül sokaknak a számláik kifizetésében jelentett segítséget a rájuk jutó összeg, de volt aki autót vett a pénzből, vagy elment nyaralni a családjával.

A nyereményt tragédiák is kísérték: egy 76 éves, egykor acélmunkásként dolgozó férfi a feleségével együtt játszott – az volt a tervük, hogy a nyereményből majd autót vesznek és elmennek egy világköröli utazásra, az asszony azonban időközben elhunyt rákban. A nyugdíjazott szénmunkás, David Price sem tudta sokáig élvezni meggyarapodott vagyonát, három hónappal a sorsolás után meghalt vérmérgezésben. Unokahúga úgy nyilatkozott, hogy halála előtt még vett magának egy quadot, valamint mosolyogva osztogatta pénzét az ismerősei közt.

Egy középkorú pár lakókocsit vett magának, míg egy nő öt gyermekével és két unokájával elutazott Devon megyébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik