Élet-Stílus

Ő a világ legfiatalabb dollármilliárdosa

Még csak 19 éves.

Júliusban lesz 20 éves, de már dollármilliárdosnak mondhatja magát Livia Voigt. Az egyetemen pszichológiát tanul, de csakúgy mint nővére, a 26 éves Dora Voigt de Assis 3,1 sázalékos részesedése van a brazil elektromos berendezéseket építő vállalat WEG-ben, és milliókat zsebelhetett be az osztalékokból – írta a Forbes.

Kicsit rosszabbul jártak, mint unokatestéreik, Eduardo and Mariana, akiknek 3,9-3,9 százalékos részesedése van a világ egyik legnagyobb elektromos motorokat gyártó cégében, amely 135 országba exportál a termékeiből, tízben van saját gyára is. 2022-ben a WEG mintegy 6 milliárd dollár bevételre tett szert.

Voigt a legfiatalabb unokája a WEG egyik alapítójának, Werner Ricardo Voigtnak, aki 2016-ban hunyt el. Se Liviának, se Dorának nincs szerepe a vállalatvezetésben.

A Voigt testvérek azon hét ember közé tartoznak, akik idén kerültek fel először a világ leggazdagabb 33 év alattijának 25 fős listájára. A lista 30 alatti szereplői – mind a 18-an – közül egyik sem saját maga csinálta meg a szerencséjét, hanem örökösök. A lap szerint ez részben annak köszönhető, hogy a vállalkozó milliárdosok kiöregedtek a felsorolásból, másrészt a „nagy vagyonátrendeződés” elkezdődésének a jele ez.

Livia Voigt a világ összes milliárdosa között csak a 2545. Egy átlagos milliárdos egyébként 66 éves, a legidősebb 102.

Nála csak két hónappal idősebb Clemente Del Vecchi, aki vagyonát a Delfin nevű cég 12,5 százalékának megörökléséből szerezte. A Delfin cégcsoport egyik tagja EssilorLuxottica, amely a Ray-Ban napszemüvegeket gyártja. Del Vecchi két testvére is a listán szerepel, miután édesapjuk januárban elhunyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik