Élet-Stílus

Rizsen és brokkolin élt az ausztráliai ingatlanbefektető, hogy több lakást vásárolhasson

Feltehetőleg azokból is jó keveset, ha csak ezzel spórolt.

Egy Ausztráliában élő ingatlanbefektető igen szűkös diétán tartotta magát, mikor a magas infláció és megélhetési költségek miatt szerette volna megtakarítani a pénzét – írja a Daily Mail.

Maggie Zhang ingatlanbefektetőnek hat lakása van, és szívesen oszt meg másokkal is befektetési tanácsokat, melyek közül talán a legkülönösebben az egyik spórolási technikája hangzik.

Boldogan ettem egy évig barna rizst, bébi brokkolit és chiliszószt vacsorára, amikor a dolgok szűkösek voltak, ahelyett, hogy kihagytam volna egy ingatlanlehetőséget

– idézi a vállalkozótól a Daily Mail.

Maggie Zhang azt is elismerte, hogy a szigorú diétát nem volt könnyű tartani, de örül neki, hogy megtette. Szerinte 2020 novembere és 2023 novembere közt különösen nehéz volt az ingatlanpiaci helyzet Ausztráliában, de a jelenlegi körülményeket megfelelőnek ítéli ahhoz, ha valaki be szeretne lépni, hogy így kamatoztassa a megtakarításait.

Hozzátette azonban, hogy mivel az infláció enyhülni látszik, a legtöbb gazdasági elemző úgy véli, idén kamatcsökkentésre kerülhet sor, és ez jobb feltételeket biztosíthat a hitelfelvevők számára.

Úgy gondolom, most igazán jó alkalom kínálkozik a piacra lépni, a befektetők tisztában vannak azzal, hogy a kamatcsökkentés küszöbön áll, bár senki sem tudja, mikor

– mondja Zhang.

Az elmúlt évek magas kamatlábai arra kényszerítettek néhány bérbeadót, hogy eladják ingatlanjaikat, ami miatt a bérlőknek máshol kellett fedőt találniuk a fejük fölé, és ez még inkább nehezítette az ausztrál bérleti piacot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik