Élet-Stílus

Egy hospice-nővér elárulta, mit tapasztal meg szinte minden ember a halála előtt

Halfpoint Images / Getty Images
Halfpoint Images / Getty Images
Van, aki szerint fényes alagút látszik, más úgy gondolja, életünk filmje pereg le a szemünk előtt az utolsó pillanatban, a halállal kapcsolatban azonban csak az biztos, hogy elkerülhetetlen.

Sok elmélet létezik arra nézve, hogy min megy keresztül az ember a halála pillanatában, ezzel kapcsolatban azonban  nem tudhatunk semmi biztosat, hiszen senki sem jött még vissza a halálból, hogy elmesélhesse, mi történt vele.

Vannak azonban olyanok, akik bárki másnál jobban ismerik a halált. Ilyen például a Los Angeles-i Julie McFadden, aki hosszú időn át dolgozott nővérként életvégi ellátásban, így rengeteg haldokló kezét fogta az utolsó pillanatban.

McFadden nemrég egy podcastban mesélt a tapasztalatairól és elmondta, hogy van egy furcsa folyamat, amin szinte minden ember átmegy az élete végén – írja a LadBible című brit bulvárportál.

A volt nővér azt mondja, az emberek túlnyomó többségét a haláluk előtt meglátogatják már elhunyt szeretteik, hogy megnyugtassák őket. Ami érdekes, hogy az elhunyt családtagok, barátok, nagyjából egy hónappal a haláluk előtt kezdik el meglátogatni az embereket, amikor semmi sem utal arra, hogy közeleg a vég.

Nem haldokló emberekkel történik, hanem olyanokkal, akik teljesen éberek, szellemileg tiszták és pontosan tudják, hol vannak, mi veszi körül őket. Egészségügyi dolgozóként pontosan tudom, milyen az, amikor valaki hallucinál, vagy hogy néz ki a delírium. Amiről beszélek, egyáltalán nem hasonlít ezekre.

McFadden azt mondja, a haláluk előtt állókhoz mindig olyanok jönnek el, akiket szerettek és azt mondják nekik, hogy nem kell aggódniuk, ők ott lesznek, hogy átkísérjék őket a túloldalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik