Élet-Stílus

Drogfüggő patkányok fosztogatják a New Orleans-i rendőrség raktárát

Chris Graythen / Staff / Getty Images
Chris Graythen / Staff / Getty Images
Súlyos gondot okoznak a patkányok a New Orleans-i városi rendőrség központi épületében. A rágcsálók már a bizonyítékraktárba is behatoltak, ahol a lefoglalt marihuánakészletet dézsmálják.

Erőteljesen vesztésre áll a kártevőkkel folytatott harcban a louisianai New Orleans rendőrsége. A testület rég elavult főhadiszállásán a patkányok mellett a csótányok és a penész is annyira súlyos problémát okoznak, hogy a rendőrség képtelen emberhez méltó munkakörülményeket biztosítani – írja az USA Today.

„Amikor azt mondjuk, nagyra becsüljük a kollégáink munkáját, komolyan is gondoljuk, ők mégis kénytelenek elfogadhatatlan körülmények között dolgozni” – mondta március 11-én Anne Kirkpatrick főfelügyelő, a fenntartó városi önkormányzat képviselői előtt.

Kirkpatrick kifejtette: a patkányok lassan átveszik az uralmat az épület fölött, megeszik a bizonyítékraktárban őrzött marihuánát, ezért folyamatosan be vannak tépve. Előfordul, hogy patkányok pottyannak az épületben doldozó rendőrök íróasztalára, az egészséget veszélyeztető szintű a penészedés és folyton elromlik valami.

Kirkpatrick azt mondja, ha valaki rendőrnek jelentkezik, azt igyekszenek távol tartani a központtól, mert félő, hogy különben meggondolná magát.

A helyi média szerint már legalább 15 éve áldatlan állapotok uralkodnak a rendőrségi központban, és messze nem ez az egyetlen problémás önkormányzati ingatlan a városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik