Élet-Stílus

Meghan Markle pert nyert a féltestvére ellen

Astrida Valigorsky / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Astrida Valigorsky / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Rágalmazással vádolta a hercegnét.

Samantha Markle több mint egy éve indított rágalmazás miatt pert féltestvére, Meghan Markle ellen. Akkor arra hivatkozott, hogy a sussexi hercegné „a nagyközönség előtt nyilvánvalóan hamis és rosszindulatú kijelentéseket tett” róla és apjukról, Thomas Markle-ről 2020-as életrajzi könyvében, valamint 2021-ben, amikor férjével, Harry herceggel interjút adtak Oprah Winfrey-nek, illetve a 2022-es Meghan & Harry című netflixes dokusorozatban.

Samantha Markle egyebek mellett tagadta azokat az állításokat, miszerint nem töltöttek sok időt együtt testvérével, valamint hogy kibukott a középiskolából. Egyúttal cáfolta azt is, hogy csak azután vette fel a Markle nevet, hogy 2018-ban először felröppent a hír, hogy húga a brit herceggel randizik.

Kedden hozott ítéletet egy bíró, aki

elutasította a sussexi hercegné elleni keresetet, így Samantha Markle nem emelhet újra vádat az ügyben.

A Page Six által megszerzett bírósági dokumentumok szerint az idősebbik nővér „nem tudott felhozni olyan konkrét kijelentéseket, amik alátámasztanák a rágalmazás tényét”, még harmadik próbálkozásra sem, mostanra ugyanis ennyiszer nyújtotta be a panaszát különböző módosításokkal a bíróságra.

A bíró szerint a hercegi pár Samantha és Thomas Markle-ről tett kijelentései „tipikus példái a véleménynyilvánításnak”.

Kapcsolódó
Féltestvére beperelte Meghan Markle-t rágalmazás miatt
Kártérítést követel a hercegnétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik