Élet-Stílus

„Én lepődtem meg a legjobban, hogy ki volt tűzve az esküvő” – Reviczky Gábor kényszerházasságairól beszélt

Cseke Csilla / MTI
Cseke Csilla / MTI
Harmadik felesége ellopta a színész személyi igazolványát, hogy bejelentse a polgármesteri hivatalban a házassági szándékot.

Esküvőjelenetet forgattak a Mi kis falunkban, ezért a Fókusz a sorozat színészeit saját esküvőikről kérdezteReviczky Gábor négyszer házasodott, de elmondása szerint többször kényszerből nősült.

Az első feleségem apja vadász volt, és rájött, hogy a színészházban nálam van a lánya. Odajött a színészházba, kinyitottam az ajtót és odanyomott a hasamhoz egy kést. Tulajdonképpen ez egy ilyen kényszerházasság volt: megígértem neki szóban, hogy természetesen elveszem a lányát

– elevenítette fel a majdnem öt évtizeddel ezelőtt történteket a színész.

A második házasságom már a gyermek megszületése után történt meg. A harmadik szintén kényszerházasság volt. Én magam lepődtem meg a legjobban, hogy ki volt tűzve az esküvő napja a polgármesteri hivatalban. Ellopta a személyi igazolványomat és bejelentette. Nem is tudom, hogy tudták elfogadni… Nem értem a mai napig sem. Végülis így értesültem, hogy nekem esküvőm lesz pénteken

– mesélte a második és harmadik frigyről Reviczky.

Végül 19 évvel fiatalabb negyedik felesége oldalán találta meg a boldogságot. Több mint 24 éve házasok a lakberendezőként dolgozó nővel.

A negyedik házasságomban is előbb született meg a két gyermek, tehát leányanyaként működött a feleségem, és csak a második gyermek születése után tűztük ki a házasságot. És azt is úgy, hogy 1999. december 31-re kértük meg az anyakönyvvezetőt, hogy jöjjön be a polgármesteri hivatalba, mert a következő naptól már ezer éve ismertük egymást. Ezzel is jelezni akartam, hogy ez egy örök és végleges kapcsolat, mert ez nagyon jól működik a mai napig is.

Kapcsolódó
Reviczky Gábor már nem vállal új darabot, nem tudna végigcsinálni egy próbafolyamatot
„Nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt” – állítja a színművész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik