Élet-Stílus

Meghan Markle évekkel ezelőtt Budapesten járt, ezt mondta a magyar fővárosról

Lukas Schulze / Getty Images for Invictus Games Düsseldorf 2023
Lukas Schulze / Getty Images for Invictus Games Düsseldorf 2023
Egy hónapig élt hazánkban a későbbi sussexi hercegné.

Mielőtt Harry herceg felesége és ezzel együtt hercegné lett, Meghan Markle színésznőként és életmód-bloggerként sokat utazott világszerte. 2013-ban Budapesten is járt, ugyanis itt forgatta az Anti-Social című thrillert. Élményeiről közösségi oldalán és The Tig nevű blogján számolt be (ezeket törölte, mielőtt hozzáment Harry herceghez), az archív bejegyzéseket most a Joy vette elő újra.

Markle egy hónapot töltött Magyarországon, elmondása szerint kollégájával és barátjával, Gregg Sulkinnal fedezték fel a főváros rejtett kincseit. Karácsony környékén voltak itt, a későbbi hercegné „téli csodavilágnak” írta le a várost, egyik bejegyzésében pedig így fogalmazott:

A Duna gyöngye, Budapest, kérdés nélkül az egyik legcsodálatosabb város, ahova valaha is ellátogathatsz.

Felidézte az ünnepi vásárok hangulatát és a forralt bor illatát, valamint dicsérte a főváros neogótikus építészetét, a termálfürdők sokaságát, a Parlament, a Budai Vár, a Dohány utcai zsinagóga és az Andrássy út szépségét. Mint kiderült, kifejezetten szeretett a Duna-parton és a Margitszigeten futni, és még magyar nyelvű Bikram-jógaórára is járt Budapesten. Sütizéshez a Várnegyedben lévő Ruszwurm Cukrászdát ajánlotta.

Más világsztárok is jó emlékekkel távoztak tőlünk, például Jennifer Lawrence és Austin Butler is.

Kapcsolódó
Jennifer Lawrence-t lenyűgözte a Szabó Ervin Könyvtár, szuvenírt is hazavitt onnan
A 2018-as Vörös veréb című filmet forgatta Budapesten a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik