Élet-Stílus

Tízmilliót nyert a Legyen Ön is milliomos!-ban, de csak hatot kapott meg a kvízműsor korábbi magyar nyertese

24 éve nagy élmény volt, de ma már nem jelentkezne vetélkedőbe.

Múlt héten Cserey Gábor, a Legyen Ön is milliomos! győztese, most pedig az a nő nyilatkozott a Blikknek, aki 2000-ben elsőként vihette haza a kvízműsor akkor legnagyobbnak számító nyereményét. Juhászné Hajdu Anikó 10 millió forintot nyert annak idején, amiből férjével a hitelüket fizették ki, valamint saját vállalkozásuk elindításához vásároltak technikai eszközöket.

„Én azóta is újságíróként dolgozom, a nyereményből vettünk kamerát, technikát, egyebeket. Ez a vállalkozás a mai napig megy, Csongrádon az önkormányzati lapnak vagyok a felelős szerkesztője. Magyarán az álmunkat valósítottuk meg belőle” – fogalmazott a korábbi győztes.

Juhászné Hajdu Anikó arról is beszámolt, hogy a 10 milliót nem nettó összegként kapta meg.

Szépen hangzott a 10 milliós nyeremény, de ebből én csak hatot kaptam meg… Ettől függetlenül nagy élmény volt.

Mint mondta, lesz, ami lesz alapon jelentkezett a műsorba. Úgy ment el forgatásra, hogy a kislánya lebetegedett, ráadásul az anyja születésnapja is akkor volt, így tudta, hogy valami nyereményt muszáj hazavinnie.

Két adásban szerepeltem, és mindenkit lesokkoltam azzal, hogy ekkorát nyertem. Az egyik legemlékezetesebb pillanatom, amikor az 5 milliós kérdést megválaszoltam, Vágó István lepattant a székéből, és kaptam két puszit, annyira meglepődött

– idézte fel az élményt.

Miután szerepelt a tévében, elmondása szerint sokan felismerték az utcán, gratuláltak neki, de akadtak olyanok, akik zaklatták a nyeremény összege miatt. „Megjelentek a kölcsönkérők: egy vadidegen közölte, hogy rákos és szeretné, ha én finanszíroznám az ő gyógyulását” – mondta el.

Hajdu Anikó kulisszatitkokat is elárult a műsorról:

Többször lefagyott a számítógép forgatás közben, akkor mindig mondta Vágó, hogy megy és rágyújt. Jót mosolyogtunk rajta. Érdekesség, hogy hosszú évek múlva is pontosan emlékezett, milyen volt a játék. Az egyik tévés évfordulóra mindkettőnket meghívtak, és amikor beszéltünk, kapásból felidézte milyen kérdéseim voltak, ahogy meglátott, egyből tudta.

A tévézéssel kapcsolatban nem bánt meg semmit, azonban ma már nem jelentkezne vetélkedőbe, mert úgy érzi, sokkal felkészültebbek a játékosok. Így csak nézőként követi az adásokat, de kiemelte, hogy most is sok mindenre tudja a választ.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik