Élet-Stílus

Gór Nagy Mária Szurdi Miklósról: Az utolsó hetekben már csak azért imádkoztam, hogy hozzá méltó módon tudjon elmenni

Mohai Balázs / MTI és Bársony Bence / RTL
Mohai Balázs / MTI és Bársony Bence / RTL
„Mindig azt mondta, majd a főztöm meggyógyítja, de mindketten tudtuk, hogy ez nem így lesz.”

Február 12-én súlyos betegségben elhunyt Szurdi Miklós, a Família Kft., az Angyalbőrben és a Linda alkotója. A színész, rendező, színházigazgató háromszor nősült, hat gyereke született. Volt feleségeivel végig jó kapcsolatot ápolt, közülük Gór Nagy Mária és Xantus Barbara meg is szólaltak a halálát követően.

„Mindenbe, amibe belekezdett, hatalmas ambícióval állt. Micsoda dolgokat tudtunk a válásunk ellenére még együtt véghez vinni! A tanodát például, amelynek alapító tagja volt, és kisebb kihagyásokkal egészen a 2012-es zárásig segítette a ­fiatalokat fantasztikus előadásaival. Édes Marikám, így szólított még a házasságunk után is. Sorra fedeztük fel a tehetségeket, akik csüggtek minden szaván. Akivel csak dolgozott, mindenki szerette, tisztelte, és én nagyon hálás vagyok most mindazoknak, akik megemlékeznek róla, akiknek hiányzik” – mondta el Szurdiról Gór Nagy Mária a story.hu cikke szerint.

Sajnos az utóbbi időben már nem volt jól, de a törődésünkért mindig hálás volt. Mindig azt mondta, majd a főztöm meggyógyítja, de mindketten tudtuk, hogy ez nem így lesz. És végül pontosan úgy veszítettem el őt, mint a legjobb barátnőmet, Aradszky Évát. Miklósért az utolsó hetekben már csak azért imádkoztam, hogy hozzá méltó módon tudjon elmenni.

Gór Nagy elmondta, Szurdi és mostani férje, Gulyás Buda legjobb barátok voltak.

Úgy érzem, mintha a testvérem ment volna el. És nem is nekem a legnehezebb, hiszen hat gyermeke gyászolja

– nyilatkozta a rendező első felesége.

Kapcsolódó
Xantus Barbara Szurdi Miklós elvesztéséről: Nagy lecke, hogy hogyan fogunk az energiája nélkül tovább létezni
„Csodálatos művészember, erős, szenvedélyes” – így emlékezett gyerekei apjára a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik