Élet-Stílus

Amikor nem a férfi szenvedi meg igazán a prosztataproblémákat

Getty Images
Getty Images
Egy feleség vallomása, akinek a házasságát majdnem tönkretették a titkok és a prosztatagondok.

Amikor elveszünk a hétköznapi gondok útvesztőjében, könnyen elkerülhetik a figyelmünket azok az apró jelek, amelyek arra utalnak, hogy valami nincs rendben a szeretteinkkel. Az alapzaj és a napi rutin következtében könnyen elfeledkezünk arról, hogy nem egyedül vagyunk a párkapcsolatban, és azon kapjuk magunkat, hogy az érzelmi kötelék, amely nemrég még összetartott bennünket, látszólag veszített az erejéből, és fogalmunk sincs, hogy mi ennek az oka.

Nem tudnám pontosan megmondani az időpontját, hogy a kapcsolatunkban mikor keletkezett feszültség, és a férjem, Gábor mikor távolodott el tőlem ennyire. Feltűnt ugyan, hogy néha fáradtan, feszülten jön haza a munkából, de most úgy érzem, mintha az egyik pillanatról a másikra nőtt volna óriásira a távolság kettőnk között. Próbáltam közelebb kerülni hozzá, de a korábbi végzetes vonzalom ugyanolyan erősségű taszításba csapott át. A szexuális életünk is megváltozott az utóbbi időben. Régen kölcsönösen boldog pillanatokat osztottunk meg egymással, most mintha ez sosem létezett volna. Láttam a fáradtságot, az elidegenedést és valamiféle távolságtartást Gábor viselkedésében, aminek hatására egyre inkább elöntött az aggodalom, hogy vajon mi történhetett.

Kezdetben nem kaptam választ, mert a férjemmel való kommunikáció egyre nehezebbé vált, nem akart beszélni a problémáiról, számára mintha nem is léteztek volna. Próbáltam megérteni, mi lehet az oka ennek az eltávolodásnak és a szexuális együttlétek hiányának, de mindhiába.

Aztán egy idő után elfogyott a türelmem. Először annak a lehetőségét zártam ki, hogy Gábor már nem szeret és nem vonzódik hozzám. Valójában szeretett engem hosszan nézegetni, és láttam a pillantásán, hogy imád.  Így az interneten elkezdtem azon testi tünetek után kutatni, amelyeket meg-megfigyeltem nála az utóbbi hetekben. Hamar összeállt a kép, hogy Gábornak valószínűleg gondok vannak a prosztatájával. Ekkor döbbentem rá arra, hogy a férjem egész idő alatt nem volt egészséges, ezért láttam a kínt a szemében, ezért húzódott el tőlem.

Miután szembesítettem a felfedezésemmel, már ő sem titkolózott tovább. Kissé szégyenkezve, de elmondta, hogy visszatérő, tompa alhasi fájdalmakkal küzd, amelyek időnként enyhülnek, majd újra erősödnek. Beszélt arról is, hogy különböző típusú vizelési zavarai vannak, és a szex is inkább kellemetlenséggel jár számára. Ebben a pillanatban összeállt a kép, amelyet korábban csak sejtettem, és most már világos volt előttem, miért viselkedett úgy, ahogy.

Nem hagytuk, hogy a félelem és a zavar kizárjon bennünket egymás életéből. Együtt döntöttünk úgy, hogy felkeresünk egy orvost, aki segíthet megoldani ezeket a problémákat.

A legmélyebb válságokra is van megoldás, ha nyitottak vagyunk arra, hogy megértsük és támogassuk egymást a nehéz időkben. Tapintatos voltam a betegségével, megvártam, amíg ő akar beszélni róla. Gáborral való kapcsolatom minden eddiginél erősebb lett azáltal, ahogy együtt dolgoztunk a betegsége kezelésén és a kapcsolatunk helyreállításán. Neki volt a nehezebb, ezért én csendesen félreálltam, amíg újra a régi nem lett. Ez a nehéz időszak végül is közelebb hozott minket egymáshoz, és megmutatta, milyen fontos egy párkapcsolatban a támogatás, a diszkréció és a megértés.

A legfontosabb tanulság számunkra az volt, hogy figyeljünk oda egymásra és bízzunk a másikban. A nehézségekkel való szembenézés és azok megoldása csak még közelebb hoz bennünket, és erősíti a kapcsolatunkat. És bár a jövő nem mindig könnyű és kiszámítható, tudjuk, hogy közösen, egymásra támaszkodva mindent legyőzhetünk. Még az olyan kényelmetlen dolgokat is, mint a prosztatagondok.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária Bt. támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik