Élet-Stílus

Középkori torony vécéjébe szorult egy magyar történész, de egy szemceruza és egy vattapamacs segítségével kiszabadult

Andrew Holt / Getty Images
Andrew Holt / Getty Images

A teljes brit média beszámolt a Cambridge-i Egyetem kutatója, dr. Ilkó Krisztina kalandjairól, aki hét órára beszorult egy vastag falakkal és nehéz faajtóval védett, ablak nélküli mosdóba. A 33 éves Ilkó Krisztina a 16. századi filozófus, Erasmus egykori szobájában lakik, és a szobához tartozó fürdőszoba ajtajának reteszét egy vízvezeték-szerelő törte el, aki a zuhanyzót javította, idézte őt a BBC.

Az ajtó csütörtökön záródott be mögötte, és a takarítók csak a következő hétfőn jöttek. Ilkó azt mondta:

Próbáltam felidézni, hogy meddig lehet életben maradni csak vízzel, és reméltem, hogy nem halok meg ott. Vajon ha az emberek keresnének, megnéznék a fürdőszobát, vagy meg kellene várnom a hétfőt? Próbáltam a zuhanyrózsával verni az ajtót, erővel betörni, és segítségért kiabálni, de semmi sem használt, és senki sem hallott meg.

A kutatónak még mindig zúzódások vannak a vállán attól, hogy megpróbálta kinyitni az ajtót.

Többszöri próbálkozás után Ilkó Krisztina a MacGyver sorozat iránti gyermekkori rajongását hívta segítségül, hogy kiszabaduljon, és egy szemceruzával és egy pamut fültisztító segítségével nyitotta ki a zárat. A szemceruzával lenyomta a zárat, a fültisztítóból pedig kampót készített. Összesen hét óra telt el, mielőtt sikerült kinyitnia az ajtót.

A zárat azóta levették a fürdőszoba ajtajáról. Ilkó Krisztina egyébként középkori történelemmel foglalkozik, egy középkori falfestészetről szóló könyve olvasható magyarul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik