Élet-Stílus

Húsz évvel később tudta meg, hogy akivel a gimiben lefeküdt, a féltestvére volt

Legalább 23-an lehetnek úgy testvérek, hogy mintegy 40 éven keresztül, a közelmúltig nem is tudtak erről.

A 39 éves Victoria Hill az egyike annak a legalább 23 embernek, aki azt állítják, egy házas orvos, Burton Caldwell spermájából fogantak, anélkül, hogy erről a szüleik tudtak volna. Hill anyjának, Maralee Hillnek a nőgyógyász azt hazudta, hogy egy névtelen orvostanhallgatótól származik a sperma.

Hill a CNN-nek árulta el, hogy egy DNS-tesztből tudta meg, az, akit az apjának hitt, biológiai értelemben nem a szülője. Ezt elmesélte a 20 éves középiskolai osztálytalálkozóján is, ahol a volt gimis fiúja hasonló tapasztalatáról számolt be. A találkozó után a férfi elvégezte ugyanazt a DNS-tesztet, mint Hill, és másnap SMS-ben azt írta a volt barát.

A nővérem vagy.

„Most már egészen más lencsén keresztül látom a középiskolai élményeimet. Az egészet elrontotta” – mondja Hill. Később kiderült, egy általános iskolai osztálytársa is a féltestvére volt, ahogy az ábécének, ahová gyakran jártak, ikertestvér tulajdonosai is.

Ez traumatizált engem. Ha ránézek egy képre, egyből az jut eszembe, ha ő a testvérem, akkor bárki más is az lehet.

Hill egy ideig azt gondolta, beperli az orvost, de lebeszélték róla, mert a termékenységgel kapcsolatos csalásokkal szemben fellépő törvények nem túl egyértelműek. Nincsen az egész Egyesült Államokra kiterjedő törvény sem erről a kérdésről, és mindössze 13 államban védik jogszabályok az áldozatokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CNN (@cnn) által megosztott bejegyzés

Ennek ellenére az egyik féltestvér, a szociális munkásként dolgozó Janine Pierson mégis a bírósághoz fordul a ma már nyugdíjas orvos ellen.

Olyan, mintha az egész életemen nyomott volna egy satuféket

– nyilatkozta Pierson, aki 2022-ben csinált egy tesztet, amiből kiderült, hogy nem is egyke. Az információt kénytelen volt ő megosztani a mit sem tudó anyjával is. A szociális munkás arra jött rá, hogy táborozni volt egy testvérével, pár méterre állnak egymástól egy fotón, anélkül, hogy tudtak volna a rokonságukról.

Nem kéne, hogy olyan legyen, mint a vadnyugat, ahol az orvosok azt csinálnak, amit csak akarnak

– véli a nő, aki a helyzettel szembesítette a nyugdíjas orvos biológiai apját.

Egyáltalán nem tűnt bűnbánónak,

és nem is tagadta, hogy a saját spermáját használta, mikor a 80-as években egy New Haven-i klinikán dolgozott. Piersonnak azt mondta,

nem gondolt bele, hogy ennyi gyereke lesz, és hogy ez milyen hatással lesz ránk.

Caldwell a találkozójukon Pierson életéről és intelligenciájáról érdeklődött, elég kínos volt szerinte. Így is elég vegyesek az érzései ebben a helyzetben.

Megvetem, de közben hálás is vagyok neki, hogy létezem.

A CNN megkereste az orvost, akinek a feleségét érték el, és aki nem akart nyilatkozni.

Beszámolók szerint az Egyesült Államokban több mint 30 orvost vádoltak meg azzal, hogy titokban a saját spermájukat használták fel a pácienseik megtermékenyítésénél, de jogvédők szerint ez a szám valójában 80-ra is rúghat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik