Élet-Stílus

Kökény Attila: Onnantól kezdve, hogy az ember megtér és megkeresztelkedik, nincs halál

TV2
TV2
Az énekes azt mondja, az a nyolcvan év, amit a Földön tölthet, semmi ahhoz képest, hogy odafent örök élete lesz.

A Beköltözve péntek esti epizódjában Kökény Attila lesz Hajdú Péter vendége. A műsor napokban megjelent előzetesében egyebek közt szó esett az énekes alkoholproblémáiról, illetve arról, hogy gyerekkorában rendőrök kergették őt, amiért a cimboráival loptak a közértből, nemrég pedig a Bors kapott meg egy részletet az adásból, melyben Kökény hosszan beszélt arról, hogyan talált rá a vallásra.

Amikor befogadtam a szívembe Jézust, akkor megéreztem, hogy az evangélium ígérete, vagyis hogy a halált magam mögött hagyom, igaz. Onnantól kezdve, hogy az ember megtér és megkeresztelkedik, nincs halál! A földi élet kitolódik, amíg kitolódik, de azután jön egy sokkal jobb. Ezért vagyok nyugodt és boldog, és ezért élem teljesen másképp az életem, mint előtte. Nem félek a haláltól, én a hátam mögött hagytam ezt az egészet

– jelentette ki az énekes, aki úgy véli, „az a nyolcvan év, ami itt jut, semmi ahhoz képest, hogy odafent örök élete lesz”.

Kökény hozzátette, meglátása szerint az embernek akkor kell megkeresztelkednie, amikor bűnössé lesz: a vízkeresztség ugyanis annyit tesz, mint felkelni a szellemi sötétségből és elkezdeni a valódi életet.

Az én életem biztosan akkor kezdődött el…Attól a pillanattól lettem szabad, hiszen rengeteg dolognak voltam a rabja korábban. A bűn megkötöz, akkor nem vagy szabad és én nem voltam az. Az, hogy csütörtökön már azon izgultam, hogy hol iszok majd pénteken, vagy hogy minden nap rá kell gyújtanom, amint kinyitom a szemem, nem szabadság. A hitem mindentől megszabadított. Nem az van, hogy soha többé nem iszom, hiszen veled is ittam. De már nem érdekel a pia úgy, mint régen

– mondta a zenész, aki saját bevallása korábban, ha napközben koccintott valakivel, biztos, hogy végül saturészegre itta magát.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik