Élet-Stílus

Hátborzongató elmélet terjed Mr. Beanről

Universal Pictures / Collection ChristopheL via AFP
Universal Pictures / Collection ChristopheL via AFP
Bár lassan 35 éves, a Mr. Bean című brit vígjátéksorozat ma is legalább annyira kedvelt, mint debütálásakor. A Rowan Atkinsont világhírűvé tevő karakterről nemrég elterjedt egy hátborzongató elmélet.

Mr. Bean esetlen, valahogy mindent furán csinál, ami miatt folyton bajba keveredik, de az igazi katasztrófa általában csak akkor következik be, amikor megpróbálja helyrehozni a dolgokat.

A mindössze egy évados, összesen tizenöt epizódos  brit sorozat 1990-ben jelent meg, de a mai napig számos rajongója van a világ minden táján. Nemrégiben kezdett el terjedni róla egy elmélet, ami az egész történetet új megvilágításba helyezi – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Alex Stark, tiktokker egy néhány nap alatt 10 milliós nézettségig jutó videójában azt mondja, Mr. Bean minden furcsaságára az a magyarázat, hogy a karakter nem ember, hanem földönkívüli. Stark szerint az elméletét mindennél jobban bizonyítja a sorozat főcíme:

A LadBible kicsit utánajárt a dolognak és rátaláltak egy interjúra, amit a Mr. Beant alakító Rowan Atkinson adott 1993-ban egy dán tévéműsorban. A színész akkor azt mondta, tervben volt egy zárórész a sorozathoz, melyben Mr. Bean vidéken kocsikázva egy leszálló űrhajót vesz észre, és amikor odamegy hozzá, a járműből még egy tucat Mr. Bean bújik elő, majd magukkal viszik a mi Mr. Beanünket.

Bár az epizódot sohasem forgatták le, a 2002-ben debütáló, öt évadot megért Mr. Bean rajzfilmsorozatban megvalósították az ötletet, vagyis nagyon úgy néz ki, Mr. Bean tényleg idegen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik