Élet-Stílus

Csókolózott két orosz influenszer lány, már ki is hallgatták őket

Csak vicc volt a lánykérés, állítják.

„Viccesnek” szánt videó miatt került bajba két influenszer Oroszországban. A közösségi oldalakon február 5-én kezdett el terjedni a felvétel, amin az látható, hogy Vladlina Alcsajeva és barátnője, Vika egy kávézóban gyűrűt húznak egymás ujjára és csókolóznak.

2024-ben a világ legnagyobb részén egy ilyen videó semmilyen következménnyel nem járt volna, nem így Oroszországban, ahol a krasznodari hatóságok azonnal nyomozást indítottak az ügyben, a két lányt nem sokkal a videó megjelenése után már ki is hallgatták, mondván, a „leszbikus” szerelmi jelenet látványa „negatív hatással lehet a gyerekek pszichés fejlődésére.”

A 24 éves Vlada és 19 éves barátnője kénytelen volt bocsánatot kérni, azt vallották a hatóságoknak, hogy az egész csak vicc volt – olvasható a US Sun bulvárlapban.

A felvétellel az orosz sajtó is foglalkozott, az MSK1 Moszkva online például azt írja, a rendőrök felhívták a lányok figyelmét arra a paragrafusra, amely bünteti a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását”, a törvény megsértéséért akár 400 ezer rubeles (1,6 millió forintos) bírságot is kiszabhatnak. Más lapok 100–200 ezer rubel közötti bírság kiszabásának lehetőségét említik.

A life.ru szerint Alcsajeva azt mondta a kihallgatásán, hogy csak a lájkok, az új feliratkozók reményében tették közzé a videót, nem állnak párkapcsolatban. A blogger állítja: nem gondolt arra, hogy a videó bárkit is befolyásolhatott volna.

Nem. Ez csak vicc volt. Nagyon megbántam, nagyon sajnálom

– válaszolta, amikor megkérdezték tőle, hogy gyakran csókolózik-e más nőkkel.

A kihallgatás után Alcsajeva egy helyi lap újságírójának azt mondta, valamiért többen is elhitték, hogy a videón szereplő lánykérés valódi, holott ő és Vika csak barátok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik