Élet-Stílus

Ráskó Eszter a 24.hu-nak: Az biztos, hogy én nem Vadon Janinak vagyok a dublőre

Neményi Márton
Neményi Márton
A Balázsék című rádióműsor új arca a 24.hu-nak nyilatkozott arról, hogyan veti majd bele magát a rádiós szerepbe.

Február 9-én fény derült arra, hogy Ráskó Eszter lesz a Balázsék című rádióműsor harmadik műsorvezetője. Egy hely megüresedett ugyanis decemberben, mert Vadon Jani tizenöt év után amellett döntött, nem folytatja tovább a közös munkát.

A stand up-ost a bejelentés után csíptük el telefonon, hogy megtudjuk, milyen érzésekkel vág majd bele a munkába, mi miatt mondott igent, illetve mennyire lesz nehéz megbirkóznia azzal, hogy akarva-akaratlanul Vadonhoz fogják kezdetben méregetni a hallgatók.

Én nem érzem, hogy volna rajtam nyomás. Bizonyosan lesz átfedés János és az én szimpatizánsaim közt, de ez kevésbé lényeges. Az biztos, hogy én nem Vadon Janinak vagyok a dublőre, Ráskó Eszter vagyok – olyan, amilyen. Nekem az fontos igazán, hogy a műsor legyen jó.

Ráskó Esztert arról is kérdeztük, hogyan lehet koordinálni azt, mikor vegye elő humoros, komoly vagy épp empatikus énjét egy-egy témát.

Arra fogok rágyúrni, hogy ne váljak kellemetlenné, mert a humor sokszor mehet a komolyság kárára. Ehhez kell arányérzék, gyakorolnom kell. Olyasfajta tudatosság nincs bennem, mint amit a kérdésed feltételez – egyszerűen megyek majd az árral, és ez eleve egy csoportmunka, mindenkinek megvan a saját hangja.

Hozzáteszi, a médiafogyasztási szokásai kevésbé fognak változni az új munkával, hiszen „a közélet alakulását eddig is követte”, ebben a feladatkörben pedig kötelessége is a rádiósnak felkészültnek lenni.

A döntésről, hogy igent mondott a Rádió 1 ajánlatára, így fogalmaz:

„Én még most sem értem, mi történik. Hezitálni sem volt nagyon időm: össze kell hangoljam azt a két utat, amin jelenleg járok, de az biztos, hogy Balázs nagyon sokat segített ebben. Tudja, milyen vagyok, nem próbál eltéríteni ettől, ő is szerette volna, hogy minden megmaradjon az a fajta hangulat, ami eddig is körüllengte az adásokat.”

A píszíség ügyében Ráskó hozzáteszi, nincs egy típusú karakter a Balázsékban, ő is azt fogja kimondani, amit gondol egy adott témáról. Azt is mondja, egyelőre ismerkedési fázisban van Sebestyénnel és Rákóczival, még nem ismeri minden rezdülésüket, de az nem újdonság, hogy férfiakkal kell dolgoznia.

Nem új a szitu, majd kiderül, van-e nemi alapú különbség abban, hogyan gondolkodunk valamiről, de azt gondolom, nem kellene lennie.

Arra pedig, hogy a hallgatók kritikáira mennyire fog figyelni, úgy felelt:

Néhány éve azért már ebben élek, valamennyi rutinom van az építő, a negatív és a rosszindulatú kritika megszűrésében. De nagy lány vagyok, megoldom!

Kapcsolódó
„Nekem sem indult egyszerűen a reggel” – Ráskó Eszter közös fotót posztolt Alekosszal és Fekete Pákóval
Mindketten trollkodtak egyet Balázsék stúdiójában, mielőtt Sebestyén és Rákóczi bejelentették volna, hogy a humorista lesz Vadon Jani utódja a műsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik