Élet-Stílus

„Nagyon közel állunk egymáshoz. Olyan, mintha a saját gyerekét szoptatná” – állítja az anya, akinek a húgától kellett anyatejet kérnie

Az amerikai háziasszony annyira szoros viszonyt ápol a testvérével, hogy az anyateje mellett a melleit is kölcsön szokta kérni a kisbabája táplálásához.

Egy Egyesült Államokban élő anya saját bevallása szerint annyira közeli viszonyt ápol a húgával, hogy gyakran a segítségét kéri legkisebb gyermeke etetésében. A kedves nagynéni pedig ilyenkor rendszerint nemcsak a saját anyatejéből ad a babának, hanem közvetlenül a melleiből is eteti meg.

A Daily Star által bemutatott új-mexikói testvérpár idősebb tagja, a 36 éves Katelyn Urioste ráadásul azt állítja, hogy eleinte még kérnie sem kellett a dolgot. Hiszen a különös szokásuk – amit ők természetesen egyáltalán nem tartanak furcsának vagy undorítónak – úgy alakult ki hat évvel ezelőtt, hogy a húga, Emily Boazman látta, hogy nehezen bírja a tempót a jelenleg is anyatejjel táplált csecsemő idősebb testvéreivel, és anélkül kezdte el szoptatni az ikreket a saját melleiből, hogy ezt előtte megbeszélte volna vele.

A szintén három saját gyermekkel rendelkező 33 éves Emily legfiatalabb gyermeke, Keen 18 hónapos, és még mindig anyatejjel eteti. Így amikor fél évvel ezelőtt egy veszélyeztetett terhesség után Katelyn életet adott a Kyannak, akkor természetesen ő is segíteni akart. Katelyn a szülés során nagyon sok vért vesztett, és a méhlepénye sem jött ki magától, hanem belecsúszott a méhébe. Egy hónappal később pedig egy igen súlyos, Clostridiodies difficile nevű bélfertőzést is elkapott, ami miatt sokat kellett kórházi kezelésekre járnia.

Ebben a nehéz helyzetben döntött úgy az anyaságról szóló posztjaival Instagramon 42 ezer követőt szerző Emily, hogy néha átveszi tőle a stafétát. „Vigyáztam a babára és az összes gyerekre, és ha sírt, akkor csak megetettem, mert egyszerűbb volt, mint aggódni a cumisüvegért” – mesélte Emily.

A nyolc-, négy- és másféléves gyermekei nevelése mellett még szülésznőként is dolgozó Emily szerint ráadásul kifejezetten egészséges, hogy az unokahúga két nőtől kap anyatejet, mert így a szervezete dupla védettséget szerez.

Különleges a viszonyunk, annyira közel állunk egymáshoz, hogy számunkra ez nem furcsa. Ha valaki más cumisüveggel eteti a babád, azt is furcsának tartják. Az emberek azt mondják rá, hogy »undorító«, vagy »hátborzongató«, de több száz évvel ezelőtt ez volt a norma – voltak nedvesdajkáink. Furcsának tartják, pedig ez volt a legtermészetesebb dolog, csak etetni kell a babát

– mondta Emily.

„Nem voltak kétségeim Emily szoptatásával kapcsolatban – számomra teljesen normálisnak tűnik az egész. Testvérek vagyunk, nagyon közel állunk egymáshoz. Olyan, mintha a saját gyerekét szoptatná” – tette hozzá Katelyn, majd így folytatta:

„Bárki, akinek volt már gyermeke, tudja, milyen kimerítő lehet a szülés utáni időszak. Nagyon jó, hogy van valaki, aki be tud segíteni, megeteti a babát, és ezzel ad egy kis időt.”

Mindig lesznek, akik nem értenek valamivel egyet – ezért Katelyn nem is törődik azokkal, akik kritizálják a gyereknevelési szokásaikat. „Mikor és miért vált ez ilyen tabutémává? A szoptatás nagyon természetes dolog, miért tartják annyira furcsának, hogy valaki más babáját etetik?” – kérdezte az idősebbik nővér.

„A nővérem sok vért vesztett, és nagyon küzdött a szoptatással. Egyszer-kétszer szoptattam az ikreit. Az én lányom ekkor 18 hónapos volt, és még mindig szoptattam. De őt a legidősebb nővérünk is szoptatta korábban – ezért egyáltalán nem volt számunkra furcsa ez az egész” – emlékezett vissza Emily a kezdeti időkre, amikor még az ikreket szoptatta.

A helyzetet egyébként az is megkönnyíti, hogy Emily és férje, a 42 éves Jake jelenleg Katelynnel, és az ő 31 éves férjével, Mike-kal élnek együtt az állam egyik, Clovis nevű kisvárosában. A férjeik azonban eleinte kicsit furcsállták a dolgot.

Először azt gondolhatták, hogy »mi a fene?« Azt hiszem, hogy mivel nagyon másképp nőttek fel, mint mi, valószínűleg sosem láttak ilyen fokú közelséget. Eleinte még kicsit idegen volt nekik, de most már túl vannak rajta

– emlékezett vissza az unokahúga szoptatásába jelenleg is besegítő fiatal anya, Emily Boazman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik