Élet-Stílus

Gesztesi Máté az ATV Híradó vezetéséről: Földerült a szívem, hogy valami új és izgalmas dologba kezdhetek

ATV
ATV
Nagy felelősségnek tartja az emberek hiteles tájékoztatását.

A napokban kiderült, hogy az ATV Híradótól távozó Gajdos Tamás helyét Gesztesi Máté veszi át, aki nyolcadik éve dolgozik a csatornánál, eddig az időjárás-jelentésekben volt látható. A hír bejelentése utána a naphire.hu készített interjút Gesztesivel, aki korábban színészként is tevékenykedett.

Valamennyire a színész szülők öröksége volt a szereplés, de valójában sohasem szerettem, és igen hamar felismertem, hogy nem is nekem való, nagyjából huszonnégy éves koromra

– árulta el a Csarnóy ZsuzsannaGesztesi Károly egykori színészházaspár 33 éves fia. Mint mondta, ez után kezdett bele a filmírás tudományának elsajátításába, ami azóta is fő szakmája.

Jelenleg is egy sorozatot és egy mozifilmet fejlesztek. A hírműsorokat azonban mindig nagyon érdekesnek találtam, hiszen az emberek hiteles tájékoztatása fontos társadalmi feladat, hihetetlen nagy felelősség, valódi tétje és aktualitása van, miközben minőségi televíziós formátum. Ezért amikor szóba került az ATV-nél, hogy a Híradó műsorvezetője lehetnék, földerült a szívem, hogy valami új és izgalmas dologba kezdhetek.

Gesztesi Máté úgy véli, bár a híradózás nagyobb időbeli és földrajzi kötöttséget jelent, az esti idősáv miatt nem húzza keresztül sem a filmes, sem az egyetemi kötelezettségeit. Jelenleg a felkészítése zajlik, az ATV munkatársai igyekeznek mindent megtanítani neki a hírolvasásról, „a beszédóráktól a speciális, váratlan krízishelyzetek kezelésén át a háttérfeladatokig, ami rendkívül értékes tapasztalatszerzés”.

A műsorvezető azt is elmondta, kiknek a tanácsát kéri ki nagy döntések meghozatala előtt, és hogy ők mit javasoltak neki, mikor megkapta ezt a lehetőséget.

Felvetettem a dolgot a családomnak, barátaimnak, filmes alkotótársaimnak, és természetesen a Dávid öcsémmel közös belvárosi férfi-női fodrászatunk csodálatos munkatársainak is. Közülük bárkinek vétójoga lehetett volna, de szerencsére mindannyian támogattak elhatározásomban és döntésemben.

Kapcsolódó
Gesztesi Máté váltja Gajdos Tamást az ATV híradójában
Gesztesi Károly fia évek óta a csatornánál dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik