Élet-Stílus

Bóza Roland életmentő műtéten esett át

Tulok András / RTL
Tulok András / RTL
Sok nehézséggel kellett szembenéznie az elmúlt időszakban.

Bóza Roland, A Konyhafőnök 2021-es évadának győztese nemrég a Blikknek mesélt arról, hogy kemény hónapok állnak mögötte: Kollányi Zsuzsival véget ért a kapcsolatuk, decemberben elveszítette a nagymamáját, a temetés után pedig telefonon tudatták vele, hogy az agárdi bisztrója leégett, mert az egyik szomszédja véletlenül felgyújtotta a szemetét. Mindezek előtt októberben egy komoly egészségi problémával is szembesülnie kellett, amiről kiderült, hogy nem várhat a megoldásával.

Még A Konyhafőnök előtt volt egy komolyabb, életmentő műtétem, ebből sok olyan problémám maradt vissza, amikkel nem foglalkoztam. A belemen voltak olyan kinövések, amik az előző operációból maradtak, polippá alakultak. Az orvosom szembesített azzal, hogy a polipokból egy idő után rákos sejtek keletkeznek, és nem halogathatom a műtétet

– árulta el a lapnak a séf, aki először az állami egészségügyben próbált időpontot kérni, ám ott egy évet kellett volna várnia az operációra.

Egy év múlva tudtak volna operálni, a kezelőorvosom viszont közölte, hogy egy év múlva már nem lesz kit megműteni, addig nem várhatok… Ekkor szembesültem azzal, hogy valóban az életembe kerülhet, ha nem cselekszem.

Bóza végül úgy döntött, egy magánklinikán veszi igénybe a műtétet, melynek során keresztben átvágták, hogy kivegyék a testéből a polipokat, kezelték továbbá a kiszakadt rekeszizma miatt keletkezett sérvét. Emellett az elgyengült hasfalára is tettek egy nagyobb hálót, hogy legyen, ami megtartja.

A műtét előtti időszak pokoli volt. Rémálmaim voltak, rettegtem, hogy meghalok, hogy nem látom felnőni a kisfiamat, mindeközben próbáltam erősnek tűnni előtte, hogy azt higgye, nincs komoly baj, csak egy rutinműtét vár rám. A félelmem miatt a barátaimat is eltaszítottam magamtól, azt éreztem, senkire nem számíthatok. Az igaz barátság fő ismérve persze pont az, hogy a bajban megfogják a kezedet és nem hagynak magadra. Szerencsére nekem ebben volt részem

– mondta Bóza, aki elismeri, megterhelték az elmúlt hetek, bízik viszont az orvosa szavaiban, aki szerint amikor felépül, erősebb lesz, mint valaha.

Kapcsolódó
Szakított Kollányi Zsuzsi és Bóza Roland
Több mint egy évig voltak együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik