Élet-Stílus

„Isten parancsa volt” – mondja az amerikai pap, aki dollármilliókat csalt ki híveitől

YouTube
YouTube
Alacsony kockázat, hatalmas hozam: ezt ígérte híveinek egy denveri lelkész, akit közel másfélmillió dollár elsikkasztásával vádolnak.

Csalással és sikkasztással vádolták meg Eli Regaladot, a Victorious Grace (Győztes kegyelem) nevű online egyház alapítóját és lelkészét, illetve a feleségét a coloradói Denverben – írja a Guardian című brit lap.

A vád szerint Regalado azt mondta híveinek, hogy fektessék a pénzüket egy INDXcoin nevű kriptovalutába, mert Isten csodát tesz majd az eszközzel, hogy meggyarapítsa a hívők pénzét.

A valóságban azonban csak a lelkész és felesége vagyona gyarapodott: az INDXcoinba fektetett 3.2 millió dollárból 1.3 millió dollárt sikkasztottak el és költöttek a házuk felújítására, ékszerekre és más luxuscikkekre.

Regalado ártatlannak vallja magát és továbbra is kitart amellett, hogy Isten csodát tesz majd az INDXcoinnal. Egy szakértő viszont azt mondja, a kriptovaluta gyakorlatilag értéktelen és súlyos gondok vannak a kódolásával.

Amikot Regaladot arról kérdezték, hogy miért költötte magára a hívek pénzét azt válaszolta, hogy Isten parancsára tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik