Élet-Stílus

A csokoládé jótékony hatásai a testre és a lélekre

Getty Images
Getty Images
Talán nincs olyan ember, aki nem szereti a csokoládét, sokaknak viszont gondot okoz betartani a mértéket. Pedig az édesség akár gyógyszer is lehet, ha okosan fogyasztjuk, igazi antidepresszáns, amivel a testünket, lelkünket és szellemünket is karbantarthatjuk.

A csokoládé jótékony hatásait szinte lehetetlen felsorolni, most mégis kísérletet teszünk rá.

A jó csokoládé áldás az elmének: élénkít, frissíti az agyat, segíti a gondolkodást. Igazi antidepresszáns, javít a szorongásos állapoton, ugyanakkor nyugtató hatása is van, amit még akár még két órával az elfogyasztása után is érezhetünk.

Az étcsokoládé fogyasztása esetében majdnem olyan hatást tapasztalunk, mintha kávét innánk, egy ilyen finomság 2-3 órára növelheti az agy éberségét, így vizsgahelyzetekben vagy akár egy állásinterjú előtt is hasznos lehet 1-2 kocka csoki.

A csokoládé védi és ápolja a bőrt, és sport előtt sem kell lemondani róla, sőt, ideális mennyiségű sötét finomság még fel is tölthet energiával és segítheti a koncentrációt is.

Egyes új tanulmányok szerint a sötétebb csokoládék a szív- és érrendszerre is pozitív hatással vannak, gyulladásgátlók és lassíthatják az öregedést, megakadályozzák a vérrögök kialakulását, segítik az agy véráramlását és csökkentik az inzulinrezisztenciát.

Ha a tejcsokoládé rajongói vagyunk, szintén élvezhetjük a pozitív hatásokat, bár ebben az esetben picit jobban kell vigyázni a vonalainkra. Bár a selymes csokoládé annyira kényezteti a lelket, és olyan hatással van a hangulatunkra, hogy sok esetben még néhány plusz kiló is beleférhet.

Gyengéd hírek a Milkával

Oszd meg a gyengédséget a Milka keksz és csokoládé termékekkel!

A limitált csomagolású 100g Milka alpesi tejcsokoládé és a 350g Milka mogyorókrém termék csomagolásán egy kis borítékra írva bárki megoszthatja gyengéd üzeneteit szeretteivel. Sőt, a QR kódot leolvasva eljuthat a Milka social media oldalára, ahol hosszabb gyengéd üzeneteket is megoszthat, és nyereményekért játszhat.

 

A cikk a Milka támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik