Élet-Stílus

Bőrrákot diagnosztizáltak Sarah Fergusonnál

ADAM IHSE / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
ADAM IHSE / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
A mellrákot már legyőzte egyszer.

Sára yorki hercegnénél, lánykori nevén Sarah Fergusonnál nemrég bőrrákot diagnosztizáltak, mindössze hat hónappal azután, hogy mellrák miatt masztektómián esett át. Ezt közleményben jelentette be András herceg volt feleségének képviselője.

Miután idén nyáron az orvosok a mellrák egy korai formáját fedezték fel nála, most rosszindulatú melanomát észleltek Sára yorki hercegnénél

– áll a közleményben, amit a The Sun hozott le először. A 64 éves hercegné szóvivője azt írja, a helyreállító mellműtétje után több anyajegyet is eltávolítottak Ferguson testéről, ezek közül egyről derült ki, hogy rákos sejtek vannak benne.

Londonban kezelték, majd az ausztriai Altaussee-ben lévő gyógyüdülőben lábadozott.

A hercegné köszönetet mondott orvosainak, különösen bőrgyógyászának, „akinek ébersége biztosította, hogy a betegséget időben felfedezték”, majd hangsúlyozta a szűrővizsgálatok fontosságát.

További vizsgálatokra lesz szükség annak biztosítására, hogy még korai stádiumban elkaptuk a betegséget. Érthető módon az újabb diagnózis megrendítő, ilyen röviddel a mellrák kezelése után, de a hercegné továbbra is jó hangulatban van.

A múlt héten Katalin hercegné hasi műtéten esett átIII. Károly pedig megnagyobbodott prosztatája miatt szorul kezelésre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik