Élet-Stílus

Deák Bill Gyula fél a térdműtéttől: Bennem van, hogy csak kúszni-mászni tudnék utána

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Inkább együtt él a fájdalommal.

Deák Bill Gyula jobb térdében súlyos kopás van, ami nagy fájdalmakat okoz a blues-énekesnek. Deák gyerekként, egy orvosi műhiba miatt veszítette el a bal lábát, azóta mankóval jár, ám már ez is egyre nehezebben megy neki.

Sajnos a jobb térdem elhasználódott és elkopott. A fájdalomtól már a koncerteket sem tudom végigállni, sokszor le kell ülnöm, és úgy énekelek. Nem csoda, hiszen dupla terhelésnek van kitéve, ráadásul komoly súlyt kellett cipelnie. Sokáig 140-150 kiló körül mozogtam, ami nyilván a térdemet is terhelte. Bár az első infarktusom után lefogytam és a cigit is letettem, most is 98 kiló körül mozgok, ami még mindig sok egyetlen térdnek. Igyekszem azért odafigyelni az étkezésre, nem iszom alkoholt és hordok térdgumit, ami valamennyit segít

nyilatkozta az énekes a Blikknek.

A problémára egy protézis jelentene biztos megoldást, de Deák Bill Gyula nem akarja alávetni magát az operációnak.

Véletlenül sem szeretnék semmilyen orvosi beavatkozást, bevallom, félek tőle. Bennem van, hogy valószínűleg járni sem tudnék utána, csak kúszni-mászni, és ez nekem nem hiányzik. Ezért marad így minden, ahogy van.

Az énekessel 2019-ben készült nagyinterjúnk itt olvasható:

Kapcsolódó
Deák Bill Gyula: A tengernyi szeretet tart életben
A Király szól most nektek szeretetről és gizdaságról, tehetségről és kutatásról, szívről és infarktusról, lábról és szemről, lentről és fentről, Dönciről és Rudiról, Radics Béláról és Bencsik Samuról, Kőbányáról és Fradiról. Rossz vér. Nagyinterjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik