Élet-Stílus

„A jóisten nem adta meg ugyan az anyaságot, mégis lett száztíz gyerekem” – Csomor Csilla főállású tanár lett

TV2
TV2
A színpadra is szeretne visszatérni, bízik benne, hogy kap majd még értékes szerepeket.

Csomor Csilla múlt nyáron beszélt arról először, hogy a színészkedés mellett részmunkaidőben egy művészeti gimnáziumban dolgozik tanárként. A Barátok közt Berényi Zsuzsája ma már teljes állásban oktat összművészetet, és nagyon élvezi.

„A KATA kivezetése után a szabadúszó színészi karrierem is megszakadt, ezért gőzerővel elkezdtem nézelődni. Hiszek abban, hogy mindennek akkor jön el az ideje, amikor kell, és kapva kaptam az alkalmon, hogy művészetet oktassak. Imádom ezt a munkát, amit néhány hónapja már főállásban is csinálok. Talán azért is van ez, mert nagyon jó tanáraim voltak, és nagyon jó emlékeket őrzök a tanulmányaimról” – nyilatkozta a Blikknek a színésznő, aki arról is beszélt, hogy évekkel ezelőtt letett arról, hogy saját gyermeke szülessen, és úgy érzi, a tanítással egy kicsit az anyaságot is átélheti.

Maximalista vagyok, és csak úgy vállaltam volna gyereket, ha van egy társ mellettem, akivel egy családot alkotunk. Aztán eljött az az idő, amikor ezt a vágyam végleg elengedtem, hiszen egy gyereket fel is kell nevelni, az idő pedig nem áll meg. Valahogy úgy érzem, a jóisten nem adta meg ugyan az anyaságot, mégis lett száztíz gyerekem. Látom, ahogyan fejlődnek, kiteljesednek, mindemellett pedig elképesztően frissen tartanak szellemileg. Rengeteget tanulok én is tőlük, és azt látom, hogy ez nagy előny, hiszen a korosztályomban sokan már nem képesek tartani a lépést.

Csomor Csillát egy ideje nem lehetett színpadon vagy televíziós produkciókban látni, de mint elmondta, nagyon hiányzik neki a színház, és szeretne visszatérni. „Abban biztos vagyok, hogy a színház mellett sem mondok majd le a tanításról, hiszen már az is az életem szerves része” – tette hozzá.

A színésznő január 20-án 58 éves lett, és bár tudja, hogy középkorú színésznőként nincs könnyű dolga, bízik benne, hogy megtalálják még az értékes szerepek.

Nem harcolok a korommal és nem szeretnék versenybe szállni a harmincas kolléganőimmel, ezért nem fekszem kés alá és nem is botoxoltatok. Természetes módszerekkel tartom karban magam, hiszen a ráncaim az életem történetének eredményei. Tény, hogy a hazai színházak és szerepek nem kínálnak sok lehetőséget a korosztályomnak, pedig ez az a kor, amikor már kellő magabiztosság, szakmai tudás áll az ember mögött, ráadásul már nem esik ki a szerepből senki a babázás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik