Élet-Stílus

Csomor Csilla civil állást vállalt: tanárként dolgozik egy művészeti gimnáziumban

Bársony Bence / RTL
Bársony Bence / RTL
Mostani tanítványai még nem is éltek, mikor a Barátok köztben szerepelt.

Csomor Csilla, a Barátok közt egykori főszereplője volt a Palikék világa legutóbbi vendége. A Hová tűnt?-ben elmondta, hogy manapság eredeti foglalkozása mellett részmunkaidőben egy művészeti gimnáziumban dolgozik művésztanárként.

Egyáltalán nem vagyok pályaelhagyó, inkább csak ezt a szeletét is ki akarom próbálni az életnek. Annál is inkább, mert nagyon régi vágyam volt, hogy az oktatásban valamilyen módon szerepet vállaljak. Nekem nagyon jó tanáraim voltak, és azt a szakmaiságot, amit én képviselek, úgy érzem, nagyon szívesen átadnám a fiataloknak. Nyilvánvalóan nem matematikát oktatok, hanem színészmesterséget, előadóművészeti alapismereteket – minden olyan hozzám közel álló tantárgyat, amiket át tudok adni.

A színésznő elmondta, heti két napot tanít, főként 9–12. osztályos diákokat oktat. Nagyjából 60 gyerek tartozik hozzá, a felnőttképzésen pedig megközelítőleg 40 fővel foglalkozik.

A gyerekektől nagyon sokat tanulok, viszont a felnőttek nagyon hálásak, nagyon szeretnek. Ugye van itt egy generációs különbség: ezek a gyerekek 14–18 évesek, a felnőttek hozzám vannak inkább korban közel. Ők ismerik az én szakmaiságomat, a múltamat, a televíziót, a színházat, mindent, és ők is művészpályán vannak: zenészek, énekesek, táncosok. Ők tudják, hogy én honnan jöttem, hol tartok, mi vagyok. Bennük sokkal nagyobb az elfogadás, mint a gyerekekben, akik még meg sem születtek akkor, amikor én képernyőn voltam. Napi szinten meg kell a figyelmükért küzdeni

– fogalmazott, majd később kijelentette:

Tanítani majdnem annyira jó, mint színpadon állni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik