Élet-Stílus

Akkora kátyúba ment bele egy mentőautó, hogy „feltámadt” a benne szállított, korábban halottá nyilvánított beteg

Simon McGill / Getty Images (illusztráció)
Simon McGill / Getty Images (illusztráció)
Már az orvosok által halottnak vélt 80 éves férfi búcsúztatását is megszervezték, amikor magához tért. Egy csodával határos történet következik, egyenesen a mesés Indiából.

A kátyúk miatt általában bosszankodni szoktak az emberek, de ez alól minden bizonnyal kivételt képeznek annak az indiai férfinak a családtagjai, aki az unokája elmondása szerint egy kátyú miatt tért vissza az életbe.

A 80 éves Darshan Singh Brar – az Oddity News nevű, furcsa híreket gyűjtő oldal beszámolója alapján – január elején olyan súlyos légúti fertőzést kapott, hogy lélegeztetőgépre kellett kötni. Azonban az állapota annyit romlott négy nap alatt, hogy a kezelőorvosai nem érzékelték a szívverését, és január 8-án reggel halottá nyilvánították.

Az észak-indiai Harijána államban található Karnal városában élő idős urat az otthonától az innen mintegy 100 kilométerre található Patiala városában kezelték, a halottá nyilvánítása után pedig egy mentőautóval akarták hazavinni a családjához, akik méltó búcsút szerettek volna venni tőle.

Már a férfi hamvasztását és gyászszertartását is megszervezték, de még a rokonokat is értesítették a szomorú hírről, amikor a mentőautó egy akkora kátyúba hajtott bele, amitől a kocsiban utazó unoka szerint az idős úr szívműködése is újraindult.

A nagyapját eredetileg is kórházba szállító Balwan Singh azt mesélte, hogy amikor a mentőautó belement a kátyúba, akkor a testvére úgy látta, mintha a nagyapjuk megmozdította volna az egyik karját. Majd közvetlen ezután megdöbbenve tapasztalta, hogy a nagyapjuk szíve mégis ver – ezért szóltak a mentősöknek, hogy menjenek be a legközelebbi kórházba, ahol meg tudják vizsgálni.

A kórházban aztán mindenki legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy az idős úr mégsem halt meg.

Ez egy csoda. Most abban reménykedünk, hogy a nagyapám hamarosan felépül. Mindenki, aki összegyűlt, hogy meggyászolja a halálát, gratulált nekünk. Mi pedig arra kértük őket, hogy fogyasszák el az általunk szervezett ételt. Isten kegyelme, hogy most már lélegzik, és reméljük, hogy jobban lesz

– mondta az unoka.

De az idős úr küzdelmei sajnos nem értek véget itt: „Még mindig kritikus állapotban van, és az intenzív osztályon kezelik. A légzése nehézkes, mert fertőzés van a mellkasában” – mondta az egyik orvos abból a kórházból, ahol megállapították, hogy a férfi halálát korábban tévesen diagnosztizálták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik