Élet-Stílus

Ungár Anikó a testi és szellemi fittségről: Nem engedem be az öregasszonyt

RTL
RTL
Úgy véli, a titok az élethez való hozzáállásnál gyökerezik.

Ungár Anikó a múlt héten lett 75 éves, születésnapja alkalmából pedig ma a Reggeli vendége volt. A műsorban elmondta, hogy továbbra is konditerembe jár és odafigyel az étkezésére, hangsúlyozta viszont, hogy szerinte a fittség fenntartásánál az is nagyon fontos, hogy alapjaiban hogy áll hozzá valaki az élethez.

A napokban olvastam Clint Eastwooddal egy riportot. Kérdezték, hogy tud még mindig filmet rendezni 90 fölött, még mindig aktív. Azt mondta, »nagyon egyszerű, nem engedem be az öregembert a házba. Majd bejön, leül nekem, nosztalgiázik és a régmúltról beszél? Én a mában akarok élni!« Na most valahogy én is ugyanígy vagyok. Nem engedem be az öregasszonyt. Nyitott vagyok annyi mindenre. Én a mában úgy élek, hogy tudom, mi van a világban. Minden rezgését. Kíváncsi vagyok, és én is képes vagyok megújulni

– magyarázta Ungár, aki mint mondta, sosem gondolta volna, hogy 72 éves korára egy rádióban fog műsort vezetni, emellett pedig továbbra is foglalkozik divattervezéssel, amire kihívásként tekint.

Amikor a műsorvezetők arról kérdezték, mit üzenne a kortársainak, a következőket emelte ki:

Nem kell annyira ragaszkodnunk bizonyos habitusainkhoz, a megszokotthoz. Ne féljünk megnyitni valami új dologra a lelkünket se, meg a fizikális létünket se. Merjünk belevágni!

Az előadóművész hozzátette, megtanulta, hogyan engedjen el bizonyos dolgokat, és figyeljen oda a lehetőségekre, amikre lecsaphat. Mint mondta, tisztában van vele, hogy ezzel sok rizikó is jár, hangsúlyozta viszont, hogy kihívások nélkül unalmas lenne számára az élet.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik