Élet-Stílus

7+1 egyszerűen kivitelezhető tennivaló téli lehangoltság ellen (x)

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Mutatunk pár trükköt, amelyek segíthetnek elűzni a tartós rosszkedvet

A január az év egyik leglehangolóbb hónapja. A sötét, hideg időben sokan küszködnek az enyhe szezonális depresszió tüneteivel. Mutatunk pár trükköt, amelyek segíthetnek elűzni a tartós rosszkedvet és a búskomorságot.

A karácsonyi ünnepek és a szilveszteri mulatozás után sokunkra szakad rá az érzés, hogy még nagyon messze van a jó idő. A napsütés hiánya miatt a szervezetünk több melatonint termel, ezzel párhuzamosan pedig csökkenni kezd a jókedvért felelős hormon, a szerotonin szintje. Ez könnyen búskomorsághoz, illetve lehangoltsághoz vezethet. Egy fiatal amerikai orvos, Dr. John Moore 7 rendhagyó tippet ad a szezonális depresszió leküzdésére. Pár tanácsa elsőre furcsának tűnhet, ám érdemes őket kipróbálni!

Kezdjük hálásan a napot! Amikor felébredünk és felkelünk, minden más tennivaló előtt adjunk hálát azért, hogy élünk! Keressünk olyan dolgokat a környezetünkben, amelyek széppé tehetik a napunkat! Gyönyörködjünk a szomszéd ház havas tetejében, a reggeli napsugarakban vagy a kávéscsészénkből gomolygó gőzcsíkok táncában, reggeli italunk finom illatában!

Napi egy alma. Ha lehangoltak vagyunk, akkor nehézségeink támadhatnak az evéssel is. Előfordulhat, hogy egyáltalán nem kívánunk enni, vagy épp fordítva: mohón vetjük rá magunkat a szénhidrátdús ételekre, amelyek gyorsan energiát adnak, de nem táplálóak. Az alma egészséges, rostban gazdag, és még a vércukorszintünket is rendben tartja.

Legyen minden napra valamilyen apró célunk! Depressziósként úgy érezhetjük, túlterheltek vagyunk, és összenyomnak bennünket a feladataink. Ha egyszerre csak egy feladatra összpontosítunk, és a többit addig kizárjuk, könnyebben boldogulunk, és az önbizalmunk is növekedhet.

Legyenek bizalmasaink! Vegyük körül magunkat olyan emberekkel, akiknek meg tudjuk engedni, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljenek hozzánk! Hagyjuk, hogy segítsenek!

Olvassunk mókás dolgokat! A nevetés gyógyít. Önkéntelenül is mosolyt csalhat az arcunkra, ha humoros dolgokat olvasunk, például képregényt, mémeket vagy akár egy vicces posztot.

Gyógyuljunk a kedvenc filmjeinkkel! Nézzük újra szeretett mozifilmjeinket, azonosuljunk a főhőssel, addig is távol tudjuk tartani magunktól a szomorúságot.

Ne vonuljunk vissza a csigaházunkba! Ha nehezünkre is esik, próbáljunk meg emberek közé menni, mert a magány csak tovább mélyítheti a bánatunkat. Keressünk valakit, akinek őszintén meg tudunk nyílni, és akivel meg tudjuk beszélni a bennünket nyomasztó érzéseket! Ez a személy lehet egy közeli hozzátartozónk, ismerősünk vagy segítő szakember is. A lényeg: ne küszködjünk egyedül a panaszokkal!

Remotiv extra: orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer az enyhe depresszió tünetei ellen

Az első lépés megtételében a gyógynövények is segíthetnek: tartós lehangoltság esetén próbáljuk ki az orbáncfűkivonatot tartalmazó Remotiv extrát! Az orbáncfüvet már az ókorban is alkalmazták főleg fájdalomcsillapításra, a 20. század második felében pedig tudományosan is bizonyították, hogy alkalmas az enyhe depresszió kezelésére. A Remotiv extra recept nélkül kapható a patikákban, klinikailag igazoltan csökkenti az enyhe depresszió tüneteit, javítja a hangulatot, fokozza a motivációt. Hangulatjavító hatására – egyéni érzékenységtől függően – 10-14 napos gyógyszerszedés után lehet számítani, és érdemes kúraszerűen alkalmazni.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL

A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik